Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Japonsko – nejkrásnější místa pro pozorování sakur

27. 05. 2012 | Asie
Svátky hanami, při kterých se jinak uspěchaní Japonci, shromažďují na dlouhé hodiny pod kvetoucími stromy a pozorují je, jsou dnes proslulé po celém světě. I když nádherné sakury najdeme už i v evropských parcích, nejkrásnější zážitek na nás přece jenom čeká v Japonsku. Míst pro „pozorování květin“ je tu opravdu dost.

Kamakura – bývalé hlavní město Japonska

Kamakura leží na ostrově Honšů v blízkosti současného hlavního města Tokia. Ve 12. – 14. století bývala Kamakura japonskou metropolí, ale dnes jde spíše o menší městečko. Přitažlivá je na něm především jeho poloha poněkud stranou od rušné velkoměstské aglomerace. Nachází se zde více než 65 převážně buddhistických chrámů a 19 šintoistických svatyní.

KamakuraZnámá je hlavní třída olemovaná vzrostlými kmeny sakur, ale kvetoucí třešně najdete takřka po celém městě. Večer tu místní obyvatelé zavěšují do větví mezi obláčkové květy rozsvícené lampiony, takže výsledný dojem je opravdu romantický.

Doporučit mohu i návštěvu zahrady Hase-dera. V tomto období bývá doslova pokryta nádherně vybarvenými květinovými koberci. Až vás hanami omrzí, můžete si zpříjemnit čas například návštěvou sochy Velkého Buddhy, prohlédnutím obřích Buddhových sandálů nebo chrám Kenčó-dži s impozantní vstupní bránou Sanmon z roku 1754.

Kjóto a památky UNESCO

Kjóto si dnes spojujeme s pro mnoho nepříliš jasnou mezinárodní úmluvou o emisi skleníkových plynů zvanou Kjótský protokol. Dříve bylo Kjóto (původně zvané Heiankjó) hlavním městem Japonska.

KjótoV současnosti je známé pro své četné památky zapsané do seznamů světového přírodního a kulturního dědictví UNESCO.

Nejznámějším místem s kvetoucími sakurami je bezesporu Stezka mudrců. Stromy jsou tu v době květu skutečně velkolepé, ale jde také o velmi frekventované území, kde si příliš klidu a tichého rozjímání neužijete.

Mnohem lepším místem a kulturním zážitkem je svatyně Heian džingú postavená v roce1895 na oslavu 1100 let založení města. Současní svatyně je rozlehlá zahrada, s mnoha odlehlými kouty, kde si můžete slavnostní krásu rozkvetlých třešní vychutnat skutečně nerušeně.

Notburga - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
do Japonska se chci nekdy urcite podivat je velmi zajimava a kouzelna SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Všude dobře,doma ne...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Korea, Tchajwan, Japonsko,Indie atd. to je moje.. škoda, že jsem tam, ale nikdy nebyla
Obrázek uživatelky
profil
Je veľa miest, kam by som sa chcela ísť pozrieť a Japonsko medzi ne tiež patrí.
Obrázek uživatelky
profil
Japonsko ,to musí být zážitek..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles