Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jarní festival ve Stuttgartu

7. 04. 2017 | Vaše tipy
Ve Stuttgartu žiji sedmým rokem a pokaždé se těším na duben, kdy začne festival jara (Frühlingsfest).

Jde o velký dva týdny trvající festival, který každoročně navštíví více jak milion lidí. Ač začal v roce 1818 jako oslava konce letitého hladomoru, dnes jde především o festival piva, zábavy a nepřeberného množství kolotočů a nejrůznějších atrakcí, na kterých se vyřádí všechny věkové kategorie. Doporučuji ruské kolo, naskytne se vám nádherný pohled z ptačí perspektivy na probíhající festival.

Pro milovníky piva a jídla je na místě několik velkých „párty“ stanů, v kterých během dne a zvláště večera hraje živá hudba, tancuje se na stolech a pivo teče proudem... Spoustu místních, zvláště mladších návštěvníků festivalu potkáte v tradičních  krojích, na které jsou náležitě hrdí a u dámského kroje tzv. Dirndlu někdy až oči přechází z nepřeberných barevných kombinací, fantazii se meze nekladou.

StuttgartKdyž dostanete hlad, nebojte se ochutnat místní švábskou specialitu špecle (Spätzle) nebo (Maultaschen) taštičky plněné masovou směsí, určitě nebudete zklamaní.

Letošní Frühlingsfest probíhá od 15. dubna do 7. května 2017 a vězte, že pokud si ho chcete pořádně užít, je potřeba si na něj rezervovat celý den, o víkendu probíhá zábava do půlnoci a noční osvětlení dodá celému festivalu magickou atmosféru. A pokud se ve Stuttgartu zdržíte do druhého dne, tak můžete navštívít Fernsehenturm, 216 metrů vysokou televizní věž, z které je dech beroucí pohled na město, za zmínku také stojí Porsche muzeum a Mercedes muzeum, nebo krásná zoologická zahrada Wilhelma přímo kousek od probíhajícího festivalu.

Monciss - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jarní festival ve Stuttgartu:

Jarní festival ve Stuttgartu
Jarní festival ve Stuttgartu
Jarní festival ve Stuttgartu
Jarní festival ve Stuttgartu
Jarní festival ve Stuttgartu
Jarní festival ve Stuttgartu
Jarní festival ve Stuttgartu
Jarní festival ve Stuttgartu
Jarní festival ve Stuttgartu
Jarní festival ve Stuttgartu
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !