8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jednosvazkový kartáček – pomocník pro zdravější zuby

16. 01. 2023 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Ranní a večerní rutina – zubní kartáček, pasta, ještě lépe ústní voda a mezizubní kartáček. Stačí to ale pro zdravé zuby? Pokud trpíte na zubní kazy nebo usazování zubního plaku či kamene, je třeba pro své zuby udělat ještě něco navíc. Nejlepším parťákem pro vás bude jednosvazkový kartáček. Co to je a jak se používá?

S jednosvazkovým kartáčkem se pravděpodobně setkáte až na doporučení zubního lékaře. Je to z toho důvodu, že lékař odhalí, že se vám více usazuje zubní plak, odhalují se zubní krčky nebo dochází ke krvácení dásní. To všetko je důsledkem špatného a nedostatečného čištění zubů. Pokud se vám zuby překrývají nebo ještě nemáte osvojenou správnou techniku čištění zubů, tak vám jednosvazkový kartáček určitě pomůže.

Jednosvazkový kartáček – pomocník pro zdravější zubyJak vypadá?


Jednosvazkový kartáček, jak už název napovídá, má jeden drobný svazek poměrně krátkých vláken. Krček kartáčku je zahnutý do pravého úhlu, aby bylo možné vyčistit i zadní zuby. K dostání jsou i jednosvazkové kartáčky s delšími vlákny. Ty jsou vhodné, pokud nosíte fixní rovnátka, protože delší vlákna se lépe dostanou kolem zámečků rovnátek.

Jak často ho používat?


Záleží na stavu vašich zubů. U rovnátek a osob s vyšší mírou usazování zubního plaku se doporučuje používání alespoň jednou denně večer po dokončení celé ústní hygieny. Jednosvazkový kartáček se používá na sucho, takže dočišťování zubů můžete vykonávat i při sledování televize nebo čtení oblíbené knihy. Nemusíte tak trávit čas s kartáčkem v koupelně u umyvadla.

Jak s správně čistit zuby s jednosvazkovým kartáčkem?


Technika čištění zubů s jednosvazkovým kartáčkem se podobá používání klasického zubního kartáčku. Svazek kartáčku přiložte k zubu tak, aby směřoval mezi zub a dáseň do prostoru krčku, kde se nejvíc usazuje zubní plak. Na kartáček jemně zatlačte, aby se vlákna jemně rozprostřela do stran. Provádějte jemný vibrační pohyb kolem krčku zubu podél jeho vnitřní i vnější strany. Pokud se vám nedaří tento pohyb, začněte s malými kroužky a na vibrační pohyb přejděte postupně.

Malý pomocník, velké výsledky


Výsledky používání jednosvazkového kartáčku jsou znát poměrně brzy. Zuby jsou hladší, lesklejší a bez zbytků povlaku, který se proměňuje v zubní kamen a je příčinou krvácení a zánětů dásní.


Autor: nazuby.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !