Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jogurt jako zázrak mezi mléčnými výrobky

23. 06. 2022 | Péče o tělo
Honí vás mlsná, ale rádi byste si během horkých dnů dopřáli něco lehčího? Namísto hutných dezertů vsaďte třeba na kombinaci čerstvého ovoce a jogurtu – třeba doma vyrobeného. Nebojte, prozradíme vám, jak na to, není to nic složitého. Uvidíte, že si pochutnáte a zároveň tělu dodáte to, co tolik potřebuje.

Jogurty, které patří mezi oblíbené kysané mléčné výrobky, jsou zdrojem bílkovin, vápníku a množství vitamínů, například skupiny A, D nebo B. Jogurtové kultury navíc příznivě ovlivňují střevní mikrobiom, který má dopad na velké množství funkcí v našem těle. Jogurt zkrátka přináší nepřeberné množství benefitů, kvůli nímž by byla škoda si tento zázrak s chutí nedopřát.
Ať už nakupujete mléčné výrobky, ovoce, zeleninu nebo třeba maso, vždy myslete na kvalitu.

výroba jogurtuVyrobte si vlastní jogurt – a jednoduše!


Příprava domácího jogurtu není nikterak složitá. Postačí vám litr čerstvého plnotučného kravské mléka a asi půl hrnečku živých kultur v podobě kvalitního bílého jogurtu. Důležité je také dbát na čistotu nádobí, která zaručí polovinu úspěchu.

V hrnci zahřejte mléko do bodu těsně před varem, ideální je teplota kolem 90 stupňů. Poté mléko odstavte a dejte co nejrychleji zchladit na teplotu kolem 40–45 stupňů, pomoct si můžete třeba nádobou naplněnou kostkami ledu. Do mléka pak přidejte jogurt a důkladně prošlehejte. Následně nalijte do sklenic a nechte zhruba při 40 stupních odpočívat, ideální je využít elektrickou troubu. Čím déle necháte jogurt zrát, tím bude hustší a zároveň kyselejší, ideální je rozmezí 6–10 hodin. Hotový jogurt uchovávejte v chladu, kde vám čerstvý vydrží zhruba týden.
Pokud si chcete práci ještě více usnadnit, kupte automatický jogurtovač, který udělá vše za vás. Nalijete mléko, přidáte trochu jogurtu a zmáčknete tlačítko. Zhruba za 8 hodin máte hotovo.


Jogurtový koláč se sezónním ovocem

jogurtový koláč
    • kelímek bio bílého jogurtu
    • hrnek bio hladké mouky
    • 2 bio vejce
    • bio kypřící práše k
    • půl hrnku bio třtinového cukru
    • bio ovoce dle chuti

Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Bílý jogurt smíchejte s vejci a cukrem. Do mísy nasypte mouku, kypřící prášek, přidejte k jogurtové směsi a důkladně promíchejte. Těsto nalijte do vymazané a vysypané koláčové formy a poklaďte kousky oblíbeného ovoce. Pečte přibližně 30 minut, dokud koláč nezezlátne, a podávejte.


Zdroj, foto: BIO potraviny


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !