Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Kam s kamarádkami na dovolenou? Jeďte chytat zážitky i bronz

10. 08. 2021 | Evropa
-Komerční sdělení-

Čas s přáteli je jeden z těch vůbec nejlepších. Souhlasíte? Existují však místa, kde si společné chvíle užijete ještě více a vzpomínat na ně budete celý život. Kde že se nacházejí? Rozprostírají se u blankytného moře. Nebojte se kvůli nim překročit hranice. Zeměpisné ani jiné.

Že jste spolu zatím nic většího nepodnikly? Všechno je jednou poprvé a nikdy není pozdě. Ano, jsou to klišé, ale něco pravdy na nich je. Tradice má vždy někde začátek a třeba právě tohle léto je tou pravou příležitostí. Pokud se obáváte, že dovolená u moře vás bude stát majlant, uvědomte si pár věcí. Vždy záleží na konkrétní destinaci a čase. Například Chorvatsko je levnější než Mallorca a u obou můžete vychytat first minute nebo naopak last minute cenu. Navíc pokud pojedete s kamarádkami, platíte oproti rodinné dovolené výdaje jen za jednoho.

KAm na dovolenouProč k moři?


Výhodou dovolené u moře je, že skýtá nepřeberné množství možností, co během ní podnikat. Proto si každá najde to své. Můžete se jen tak opalovat s drinkem v ruce, chytat bronz a probrat s kamarádkami všechno na světě. Zároveň můžete pátrat po historii a při těchto toulkách si vychutnávat místní gastronomii a objevovat skryté uličky měst. Pokud milujete přírodu, užijete si výlety do národních parků a obdivovat budete pobřežní krásy. Večer to rozjedete v klubu, plážových barech, nebo si nalijete sklenku na terase. A navíc existuje celá řada možností, kam na dovolenou k moři jet.

Kam to máte nejblíž


Do blízkých destinací zvládnete dojet i na vlastní pěst za pár hodin autem, i když leteckou dopravou se tam samozřejmě dostanete také. Pokud tedy chcete ušetřit a necestovat daleko, ideálními zeměmi jsou Chorvatsko a Itálie, moře je tu nejblíž. Využít můžete také autobusové zájezdy a do Chorvatska dokonce jezdí i pohodlné vlakové spoje.

Chorvatsko nabízí čisté moře, oblázkové pláže lemované borovicemi a na vybranou řadu typů ubytování. Jeďte klasicky do hotelu, apartmánu nebo se ubytujte u místních či v kempu. Podle výběru letoviska zažijete klidnou, nebo naopak rušnější dovolenou s bujarým nočním životem. K památkám nebo přírodním krásám nebývá daleko od žádného z nich.

Historie na vás však dýchne především v druhé přímořské zemi, tedy v Itálii. Právě ta byla kolébkou evropských dějin, vzdělanosti a umění, proto si zde na své přijdou ty z vás, které rády navštěvují památky a galerie. Bude pro vás zážitkem objevit se na místech, které dobře znáte z filmů, dokumentů a učebnic. O slunění na pláži zde také nepřijdete.

Když si chcete užít exotiku


Pro exotickou květenu, bohatý podmořský život a cizokrajnou gastronomii nemusíte překonávat oceány. Takový Egypt, Kanárské ostrovy, Baleáry nebo Tunisko jsou poměrně blízko a nabízejí právě takové zážitky. Bez letadla se zde sice neobejdete, ale mnohdy zájezdy seženete opravdu výhodně. Nic vám pak nebrání společně s kamarádkami poznat pestrobarevnost cizích krajů a doma pak vyprávět neoposlouchané historky a dojmy z dovolené.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !