8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kam za zvířaty? Poznejte zblízka exotické mazlíčky

1. 03. 2014 | Praktické rady
Máte rádi zvířata všeho druhu? Chtěli byste je obdivovat ve volné přírodě a ne jen za sklem výběhů v zoologických zahradách? V tom případě vám přinášíme několik tipů, kam rozhodně vyrazit na dovolenou.

Kamarád Skippy

Kdo by neznal přátelského klokana z populárního dětského seriálu? Jestli v zoo vyhledáváte nejvíce klokany, rozhodně byste si měli zaletět do Austrálie. Tamější obyvatelé by sice nesouhlasili, že jde o kamarádská stvoření, pokud se je ale nebudete snažit krmit nebo rovnou pohladit, ublížit by vám neměli. Jako ve většině případů platí, že se nesmí cítit ohroženi. Narazit na ně můžete v okolí národních parků Alpin a Kosciuszko, nejlépe vás k nim dovedou domorodci a zkušení průvodci.

Kam za zvířaty? Poznejte zblízka exotické mazlíčky

Snídaně u horských goril

Africká divočina v sobě skrývá tajemno i nebezpečí. Oboje dokonale splňuje národní park Virunga v Kongu, kde můžete pozorovat horské gorily. Na světě jsou přitom jen dvě místa, kde je lze ještě spatřit. Horské gorily totiž patří k nejohroženějším živočichům planety. Posnídejte s nimi za doprovodu konžského strážce a ranní mlhy. Pro méně zdatné cestovatele nicméně doporučujeme poznávací zájezd s cestovní kanceláří, a to kvůli nestabilní politické situaci v zemi.

Nic pro zimomřivé

Zchlaďte si hlavu plavbou po bílé Antarktidě. Budete obklopeni jen ledovými krami a koloniemi tučňáků a tuleňů. Při troše štěstí vás na cestě doprovodí i velryby. Ideální dovolená nejen pro milovníky zvířat, ale také klidu. Bílé ticho dokáže vyléčit pocuchané nervy a ulevit od každodenního stresu. Pohled na líné tuleně a kolíbavé tučňáky jednoduše zpomalí životní rytmus každému. I tuto plavbu přitom můžete pořídit přes cestovní kancelář.

Prostě Havaj

Potrpíte si na mořské živočichy? Co takhle nakrmit žraloky či rejnoky? V Tichém oceánu, konkrétně na ostrově Bora Bora, nic nemožného! Zde na to mají speciální zátoku. Tyrkysová voda, laguny s bílým pískem a výhled na zelené hory v pozadí jsou jen příjemným bonusem navíc. Porovnejte své plavecké umění s elegantním stylem karet obrovských, které v tropické Polynésii také žijí!

Kam za zvířaty? Poznejte zblízka exotické mazlíčkyTak trochu si „zatrsat“

Když se řekne Madagarkar, vybaví se zejména dětem animovaný film, ve kterém zvířata ze zoo v New Yorku ztroskotala právě na tomto divokém ostrově. Pokud i vy patříte mezi fanoušky kreslených lemurů, vypravte se za těmi opravdovými do jediného místa na světě, kde mají své přirozené prostředí.

Madagaskar vás odmění nejen panenskou přírodou korunovanou mohutnými baobaby, ale i unikátními zvířecími druhy. A možná si „zatrsáte“ i s legendárním králem Jelimánem, vůdcem již zmiňovaných animovaných opiček.

Tip na závěr:

Absolutním životním vrcholem může být dobytí Jižního pólu, a to za asistence tučňáků, tuleňů a velryb. Málokomu se poštěstí dostat se do vesmíru. Na Zemi je takovou nejvyšší lidskou metou asi Jižní pól. Dobývá se v prosinci, uprostřed antarktického léta. Profesionálové vás zkušeně proškolí, zkontrolují vám vybavení a mentálně vás připraví na výkon a překážky. Tahle expedice není nejlevnější, ale rozhodně za to stojí!  Začněte si spořit do prasátka už teď.

Zdroj, foto: CK S.E.N.


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Kam za zvířaty? Poznejte zblízka exotické mazlíčky:

Kam za zvířaty? Poznejte zblízka exotické mazlíčky
Kam za zvířaty? Poznejte zblízka exotické mazlíčky
Kam za zvířaty? Poznejte zblízka exotické mazlíčky
Kam za zvířaty? Poznejte zblízka exotické mazlíčky
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to mne neláká Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
vypadá to nádherně Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak tam bych se podívala hrozně ráda Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Musí to být pěkný zážitek pozorovat zvířata ve volné přírodě. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezký! Na Bora-Bora bych se ráda podívalaSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles