Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Každý dvacátý Čech rezignoval v době pandemie na osobní hygienu

27. 06. 2021 | Péče o tělo

Nejčastěji denní sprchu vzdávali obyvatelé Prahy

Koronavirová pandemie přinutila Čechy zůstat doma. Znamenalo to nejen změnu denního rytmu a stravovacích návyků. V domácím prostředí se u většiny projevil i tzv. pyžamový efekt. Někteří zpohodlněli natolik, že omezili osobní hygienu. Podle průzkumu, který realizovala agentura IPSOS za pomoci nástroje Instant research, se 5 % Čechů v době pandemie mylo méně než obvykle.

Nejvýrazněji „hygienická morálka“ poklesla u obyvatel hlavního města. 8 % Pražanů přiznalo, že během home office klesla jejich ochota k denní sprše, na Moravě to byla jen 3 % dotázaných, v Čechách 5 % lidí. Většinou proto, že se stejně s nikým nestýkali, třetina přišla o obvyklý denní rytmus a sport. Každý desátý přiznal, že se mu prostě nechtělo.

Nejvíce hygienu omezili mladí ve věku 18-26 let. Každý pátý z nich přiznal, že koronavirová pandemie měla negativní vliv na jejich osobní hygienu. Zatímco pohlaví roli nehrálo, vzdělání už ano. Nejčastěji ve svých návycích polevili lidé se základním vzděláním a vysokoškoláci.


Každý dvacátý Čech rezignoval v době pandemie na osobní hygienuA co nás k tomu vedlo?

Nejčastěji jsme sváděli neochotu vlézt do sprchy na společenskou izolaci.

46 % dotazovaných se přiznalo, že když ten den stejně nemělo v plánu vidět jiné lidi, nemělo dostatečnou motivaci se umýt. Třetina uvedla jako hlavní důvod ztrátu dřívějšího pravidelného rytmu a 13 % lidí se přestalo sprchovat, když omezilo své sportovní aktivity, a tedy i pocení. Každý desátý Čech pak přiznal, že během home office prostě zlenivěl.

S návratem do tramvají a metra a zejména s návratem vysokých teplot je nasnadě, abychom se vrátili k denní sprše. Za normálních okolností se denně sprchují dvě třetiny Čechů. I když jsme během pandemie polevili, jistě nám bude široké okolí vděčné, když se ke svým zvyků vrátíme. Protože sebesilnější parfém nemůže bojovat s vůní čistoty.

Podle výsledků průzkumu se s rozvolňováním opatření a postupným návratem do běžného života, docházením do práce a cestami MHD k původnímu stylu osobní hygieny plánuje vrátit 82 % lidí.

O průzkumu: Průzkum realizovala agentura IPSOS za pomoci nástroje Instant research v červnu 2021. V on-line dotazníku odpovídalo 1050 respondentů z celé ČR.


Zdroj, foto: PR.Konektor



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !