Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 26.05. 2024
Dnes má svátek Filip
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kdy vyrazit do Nízkých Tater a kam se podívat?

5. 09. 2023 | Evropa
-Komerční sdělení-

Slovensko představuje úžasnou destinaci, do které můžete vyrazit během celého roku. V létě si užijete zelené kopce, louky a pole. A v zimě vás naopak potěší zasněžené hory, lyžování a zimní radovánky. V této části Slovenska najdete nejkrásnější krajiny, turistické trasy a dovolenou si zde užijí i rodiny s dětmi. Podívejme se, kam můžete vyrazit u našich sousedů. Budete překvapeni, co všechno tato oblast nabízí pro turisty.


Nejlepší čas na dovolenou


Hodně záleží na tom, co na dovolené vyhledáváte. Zimní sezóna zde probíhá od prosince do konce března. V této době máte nejlepší šanci, abyste si pořádně zalyžovali. A zajisté vás potěší také služby místního ubytování. Hotel přímo pod lanovkou na Chopok bude ideální volbou pro všechny lyžaře. Ve středisku Jasná si užijete lyžování až do konce dubna.

Toužíte po pěší turistice nebo výletech na kole nádhernou, zelenou krajinou? V tom případě pro vás bude nejlepší srpen, září a říjen. Dokonce i v červenci vás mohou ve vyšší nadmořské výšce zaskočit velmi nepříjemné počasí a nízké teploty. Říjen je nejlepší, pokud hledáte jedinečné výhledy a nevadí vám trochu chladnější počasí. Kam v letní sezóně vyrazit?

Kdy vyrazit do Nízkých Tater a kam se podívat?Chopok


Hledáte klidné místo bez turistů? Tak to na Chopok nechoďte. Místní hotely i kavárny v okolí nabízí kávu Arabica, takže budete mít energii na pořádný výšlap. Jestli si chcete splnit jeden z bodů na seznamu a podívat se na jedno z nejznámějších a nejnavštěvovanějších míst Nízkých Tater, musíte se sem vydat. Máte hned několik možností:

 • výstup z jižní strany od chaty Kosodrevina (2 km)
 • turistická trasa po modré z Jasné (6,5 km)
 • turistická trasa po žluté z Jasné (9 km)


Malá hřebenovka


Tato oblast se nachází mezi lanovkou na Chopok a vrcholem Dereše. Na vrchol Chopok můžete dojít pěšky nebo se k němu dostat lanovkou. Potom se dáte směr Dereše po horském chodníku. Cesta by měla trvat asi hodiny a zpátky se můžete vrátit stejnou cestou nebo jinou turistickou trasou. Dobrou zprávou je, že cesta je velmi dobrá a snadno ji ujdou také menší děti.


Vrbické pleso


Pro fanoušky vodních ploch máme také jeden tip. Vrbické pleso se nachází v Demänovské dolině, kterou při návštěvě Nízkých Tater jistě neminete. Jede k ní nespočet turistických tras, které vás dovedou až do samého srdce této části Slovenska. Není zde žádné převýšení a délka okruhu je asi 1 km. Trasa se bude líbit i dětem, protože se tu nachází hřiště a informační tabule.


Demänovská jeskyně Svobody


Až budete v Demänovské dolině, neměli byste minout Demänovskou jeskyni Svobody. Jedná se nejspíš o nejznámější jeskyni v okolí. Dojet sem můžete autem, autobusem nebo pěšky z Jasné. Díky tomu uvidíte nejen samotnou jeskyni, ale také nádherné výhledy do okolí. Pěší túra se vám zaručeně vyplatí a poznáte krásy Nízkých Tater. Kromě těchto míst se vyplatí navštívit také:
    • vrchol Krakova hole,
    • Ďumbier,
    • rozhledna na Krajčovom vrchu.


Kam vyrazit s dětmi v létě?


Aktivnější děti jistě uvítají turistické trasy na Chopok, Vrbické pleso, do Demänovské jeskyně Svobody nebo Demänovské ledové jeskyně. A snadno zvládnou také výstup na rozhlednu Krajčovo vrchu. Větší děti zvládnou většinu tras, které tato část Slovenska nabízí. Z fotky z dovolené si potom můžete udělat hezký potisk na hrnek. To vám bude pobyt na Slovensku připomínat každý den.

V letních měsících budete zaručeně hledat místo, kde si děti pohrají ve vodě. Ideálním místem je Aquapark Tatralandia, kde najdete nejrůznější atrakce na celý den. Navíc se sem můžete schovat, i když bude venku pršet. Krásné místo na koupání je také Liptovský Mara v Liptovském Mikuláši. A pro fanoušky zvířat je připravená Kontaktní ZOO kousek od parku Tatralandia.


Zdroj obrázku: 
Kayo / Shutterstock.com



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !