Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Keňa: Země opravdového Safari

29. 03. 2017 | Afrika
Středoafrický stát Keňa, jehož břehy omývá Indický oceán, patří mezi čím dál oblíbenější destinace milovníků exotických dovolených. Tato africká země láká cestovatele svou jedinečnou rozmanitostí krajiny a nezkrotnou přírodou.

Keňa v sobě ukrývá bohatství národních parků a rezervací. Mezi nejznámější patří Masai Mara, Tsavo a Amboseli, kde můžete vidět obrovská stáda exotických býložravců v přirozeném prostředí. Na západě země se rozpíná Viktoriino jezero. Je největší  z celé Afriky a tvoří  hranice se sousedními státy Ugandou a Tanzánií. Na východě země se nachází hornatá část, kde leží druhá nejvyšší africká hora Mt. Kenya (5199 m.) se zasněženými vrcholky. Velkým lákadlem pro návštěvníky této země jsou dlouhé zářivé pláže s bílým pískem, které omývají průzračné vody Indického oceánu. K nejvyhledávanějším letoviskům patří Bamburi Beach na severu země a Diani Beach na jihu. Obě oblasti nabízejí rozmanité hotelové komplexy s kvalitními službami srovnatelnými s evropskými zeměmi.  Pokud jste milovníci potápění a šnorchlování, rozhodně prozkoumejte podvodní svět plný pestrobarevných rybek, korýšů a podmořských rostlin. Velkým lákadlem může být i lodní výlet na místa, odkud lze pozorovat delfíny.

Kolébka archeologických vykopávek


V Keni je obrovské naleziště nejstarších lidských ostatků a nástrojů na světě. Ty se nachází především v oblasti okolo jezera Turkana. Zde archelogové pravděpodobně odkryli kamenné předměty, jenž jsou staré přes 3,3 miliony let. V Keni se stále nachází původní masajské obyvatelstvo, které rádo zve turisty na návštěvu svých skromných chýší. Masajové žijí tradičním životem jejich předků, který se do současnosti nijak nezměnil. Během cestování nezapomeňte navštívit dvě největší keňské metropole – město Nairobi, které je hlavním městem Keni, a město Mombasa, které leží na pobřeží Indického oceánu. Metropole Nairobi je centrem všeho dění. Přitom ještě před sto lety zde byla pustoprázdná poušť bez jediné cihly. Během několika desítek let zde vyrostlo město se 4 miliony obyvatel a patří tak mezi nejhustěji obydlenou metropoli východní Afriky. Druhé největší město Mombasa se může chlubit bohatou historií. Na konci 14. století se zde vylodil slavný mořeplavec Vasco De Gama, jehož král zde později nechal vystavět opevnění Fort Jesus, které nyní patří mezi nejobdivovanější historické stavby celého města. Stavba při pohledu shora připomíná tvar lidského těla. Tato památka je dodnes považována za jeden z nejlepších příkladů portugalské koloniální a pevnostní architektury.

Během návštěvy Keni určitě nezapomeňte ochutnat tradiční místní kuchyni, ve které se střetávají africké, evropské, ale i asijské vlivy. Město Mombasa bylo dlouhou dobu překladištěm asijského koření a dalších asijských surovin. Mezi nejtypičtější jídla patří rýže uvařená v kokosovém mléce s krevetovou omáčkou, grilované dary moře nebo kozí maso. 

Zdroj: CK Fischer


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
KrásnéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ešte tak mať na to peniazeSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles