Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ketonová dieta je trendem v hubnutí

15. 04. 2020 | Diety
-Komerční sdělení-

S trendy se můžeme setkat nejen na přehlídkových molech. Trendy se objevují také mezi dietami. Současným hitem v hubnutí v Česku i po celém světě je tzv. ketonová dieta, která si svou oblíbenost zasloužila pro své rychlé účinky. Správným dodržováním je možné docílit prvních viditelných výsledků už během pár dní.


Jak ketonová dieta funguje?


Princip diety je jednoduchý. Celý trik spočívá v tom, že ze svého jídelníčku vyřadíte sacharidy, respektive snížíte jejich konzumaci na úplné minimum (ideálně do 30 g na den). Možná se ptáte, proč bychom něco takového měli dělat, když jsou sacharidy klíčovým zdrojem energie pro naše tělo. Ano, to jsou. Nejsou však jediným zdrojem. Velmi dobře totiž tělu mohou jako palivo posloužit ketony, které nejsou nic jiného, než naše nenáviděné tukové zásoby, které si játra přemění ve své nové palivo.

proteinová dietaTato látková přeměna neprobíhá ihned po přechodu na proteinovou dietu ( také nazývanou ketonovou). Může trvat až několik dnů, než tělo spálí poslední zbytky sacharidů a začne si z tuků vytvářet ketony. Tomuto stavu říkáme nutriční ketóza. Smyslem keto diety je držet příjem sacharidů tak nízko, abychom byli v ketóze, a tedy spalovali, po celou dobu hubnutí.

Na rozdíl od jiných diet není možné zařadit „cheat day“ nebo nějaký jiný nutriční prohřešek – tělo by okamžitě vypadlo z ketózy a vám by opět trvalo několik dní, než byste se do ní znovu dostali.


Proteinová neboli keto dieta je stále oblíbenější


Ketonová dieta si získala řadu fanoušků zejména pro svou jednoduchost a rychlé výsledky. Stačí vyřadit sacharidy a za pár dnů už můžete sledovat ručičku na váze, jak se posunuje směrem k vaší vysněné cifře. Nemusíte si jídlo vážit, nemusíte si hlídat čas a nemusíte ani cvičit.

Hubnutí s ketonovou dietou je snazší také díky tomu, že vám kromě sacharidů nezakazuje nic dalšího. Máte rádi tučné masité nebo smetanové pokrmy? Milujete sýry a jiné mléčné výrobky a naopak nejste velkým milovníkem zeleniny? Seznam vhodných potravin je poměrně dost dlouhý a každý si v něm vybere to, co má rád. Hubnutí pak nemusí znamenat strádání.

Právě díky tomu si ketonovou dietu oblíbila řada známých osobností, které mají rádi dobré jídlo, ale potřebují v záři reflektorů vypadat dobře. Mezi nejznámější propagátory keto diety patří Cathrine-Zeta Jones, Megan Fox, Gwyneth Paltrow nebo sestry Kardashianovy. K lepší postavě si keto dietou dopomohl také slavný basketbalista LeBron James.

Také v Česku se keto dieta těší velké oblibě. Své nutriční prohřešky si s ní pravidelně napravují Martin Zounar, Petra Janů nebo sympatická herečka Mahulena Bočanová.


Nejčastější chyby při dodržování keto diety


Mnoho lidí začínajících s keto dietou se chybně domnívá, že sacharidy jsou pouze ve sladkých potravinách. Mezi sacharidy, tedy látky zvyšující hladinu krevního cukru, řadíme ale i přirozeně nesladký škrob, který je obsažen v řadě běžných potravin, jako jsou brambory, mouka, a jsou tedy také nevhodné při dodržování ketonové diety. Často jsou sacharidy schovány i v nejrůznějších ochucovadlech a průmyslově zpracovaných potravinách. Čtěte si pozorně složení toho, co se chystáte zkonzumovat.

Chybou by také bylo domnívat se, že kromě sacharidů je možné konzumovat vše v neomezeném množství. Je potřeba přemýšlet nad množstvím zkonzumovaného jídla a také jeho složením s ohledem na prospěšnost lidskému tělu. Obzvláště u tuků buďte obezřetní a nekonzumujte příliš zpracované tuky, jako jsou například margaríny.

Nepřehánějte to ani s bílkovinami. Na rozdíl od tuků jsou sice ve všech formách zdraví prospěšné, ale jejich nadměrná konzumace může vést k problémům s játry. Lidské tělo navíc dokáže nevyužité bílkoviny transformovat na glukózu, které tělo využije jako zdroj energie namísto toho, aby spalovalo tuky pomocí ketonů. A to je přesný opak toho, co chcete keto dietou docílit.
Dávejte si také pozor na pitný režim. Obzvláště během prvních dnů keto diety se z těla vyplavuje zvýšené množství tekutin včetně důležitých minerálů. Je proto nutné je doplňovat.

Ketomix – jídla na celý den


Dodržíte-li veškerá pravidla, bude pro vás hubnutí pomocí ketonové diety je opravdu velmi rychlé. Máte-li však pocit, že nezvládnete rozlišovat vhodné a nevhodné potraviny nebo se vám nechce hlídat si jejich množství, můžete si zakoupit balíčky Ketomix, které obsahují jídla na celý den. Nemusíte se díky nim o nic starat, nemusíte nakupovat speciální potraviny a dokonce si je můžete připravit i na cestách nebo v práci.

Balíčky ketomix obsahují kombinaci proteinových koktejlů, polévek, tyčinek, kaší a dalších potravin, které jsou speciálně upraveny tak, aby obsahovaly úplné minimum sacharidů a přitom si zachovaly co nejvíce vitamínů a minerálů, které obzvláště v době hubnutí tělo potřebuje.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !