Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Klidné cestování

17. 04. 2016 | Vaše tipy
Také rádi cestujete a máte rádi klídek při cestách? Nebo raději jedete jen tak a čekáte, co potkáte za dobrodružství? My jsme přišli na to, že nejlepší je vše naplánovat. Připravit seznam bodů, které stojí za shlédnutí.

Nejprve si vybereme oblast, kde jsme ještě nebyli a chtěli bychom ji poznat. Nejezdíme pořád na jedno místo, ale pokaždé jinam.  A tady začíná plánování, přemýšlení a hledání. Ještě že máme internet. Začíná hledání ubytování. Nabídky jsou různé, ale cena vždycky neodpovídá službám v nabízených zařízeních.  Někdy se dá ale naopak sehnat velice slušné ubytování i na různých slevových portálech.

No a začíná další bod - plánování cesty. Vypíšeme si záchytné body – větší města, kde budeme odbočovat a na jaké číslo silnice. Ono potom při jízdě a sledování provozu a značení není čas sledovat ještě mapu.

No a teď to nejdůležitější – program.

klidné cestováníVyhledáme si, co je za památky, zámky, rozhledny, ale i třeba naučné stezky v okolí. Jak se dostaneme k danému místu, kde zaparkovat, otevírací dobu a vstupné. Několikrát se nám totiž stalo, že buď jsme nevěděli, že v místě je něco zajímavého a pak jsme toho dodatečně litovali.      A nebo jsme věděli, že tam je, jen jsme  nenašli cestu. Ona i otevírací doba je dost důležitá vědět.  Jsou různé otevírací doby - sezona, mimosezona, víkendy a nebo jen svátky.  Ale také po  „telefonické dohodě“.

No ale to neznamená, že si při tom všem nezaskočíme do informačního centra. Pokud je právě otevřené. Některá města provozují IC o víkendech pouze přes léto, ale třeba v září už o víkendech nemáte šanci.

A dost důležitá je i příprava stravování. Naši známí si mysleli, že když jsou peníze, není problém  sehnat svačinu na túru. Ale ne vždy je tomu tak. Pokud cestujeme někam do města, není problém. Ale pokud jedeme do hor nebo se ubytujeme někde v menší vesnici, pak je to veliký problém.  Mimo sezonu nejsou v provozu ani kiosky.  A proto je dobré se připravit na vše.  Alespoň balík pití a pár paštik + pečivo na první dny. A pokud seženete ubytování s lednicí, už vůbec není problém. 

My máme rádi ubytování v apartmánu, kde je vše potřebné. Ono je důležité si také dobře odpočinout a zrelaxovat na další den.    


Oliik - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Klidné cestování:

Klidné cestování
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Velká pravda. Zrovna ted tu nadávám na sebe jak jsem blbá.Včera jsme byli v Karlových Varech a na Motýlí dům jsem ani nevzpomněla. Ted bych si nejradši nafackovala.
Obrázek uživatelky
profil
super čteníSmajlík,zlatý internetSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dnešní výhoda internetu je k nezaplacení... Taky si výlety dopředu vyhledám.. a pití se sváčou bereme vždy.. ono ani ve městě není vždy všude otevřeno třeba v neděli. A nebo se člověk ušpiní a byl by problém jít do restauraceSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
plánování dovolené do všech podrobností je moje nejoblíbenější činnost... taky jsem ráda, že existuje internet. Dřív jsem plánovala jen s mapou v ruce a s telefonním seznamem, abych objednala ubytování
Zatím se nám všechny dovolené vydařilySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles