Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krabičková dieta. Proč se hodí právě pro vás?

24. 08. 2021 | Diety
Oblíbenost této diety spočívá zejména ve skutečnosti, že jíte. Dieta navíc kopíruje zásady zdravého jídelníčku a pouhým upravením energetických hodnot ji můžete dodržovat lehce celoživotně. A co je důležité, aniž byste si ublížili. Tím se odlišuje od většiny ostatních diet. V čem je dále fajn?

Nemusíte se orientovat v nutričních hodnotách


Lidé, kteří se rozhodli k razantní změně stravovacích návyků či chtějí zhubnout, mají často problémy s orientací v nutričních hodnotách, se skladbou pokrmů a jejich velikostí a málokdy tuší, kolik by měl činit jejich energetický příjem. Jeho podceněním si však mohou nechtěně zpomalit metabolismus. U krabičkové diety se o to nemusíte starat.

Zdravé stravování„Menu je sestaveno, nikoliv kuchařem, jak bývá zvykem v restauracích, ale nutričním specialistou a teprve následně je příprava svěřena kuchařům. Ti pak volí dle instrukcí nutričního specialisty nejšetrnější úpravu pokrmů, což spoustě lidem v začátcích usnadní přechod na jiný režim stravování,“ říká nutriční specialistka Mgr. Kateřina Šimková ze Zdravého stravování.

Pestrost jídelníčku


Tím, že v krabičkách jíte pokrmy připravované z kvalitních, ale běžně dostupných surovin, nemáte problém si na nový režim krabiček snadno zvyknout a dodržovat ho. To se o jiných dietách, kdy máte konzumovat například alternativní stravu z prášku či pít různé koktejly, rozhodně říct nedá. „Krabičková dieta pracuje s celou šířkou surovin a ve stravě jsou zastoupeny všechny makronutrienty, jako jsou bílkoviny, komplexní sacharidy i tuky. U jídelníčků pro Zdravé stravování se snažím klientům ukázat, že bychom neměli rozřazovat potraviny na zdravé a nezdravé, ale spíše nalézat cesty, v jaké podobě a množství je v jídelníčku zachovat. Myslete i na to, že během času, co se snažíte zhubnout, by mělo být jídlo požitek a přinášet vám radost,“ zmiňuje Kateřina Šimková.

Železná pravidelnost a úspora času


Krabičkový systém vám zaryje pod kůži železnou pravidelnost, se kterou máte jíst. Pravidelnost, velikost a skladba porcí, pokud je i po skončení diety dodržována, minimalizuje riziko tzv. jo-jo efektu. Odpadnou i záchvaty žravosti, protože organismus dostává porce jídla pravidelně. Jídlo je dovezeno v zatavených krabičkách s popiskem a stačí ho jen dle instrukcí na obale ohřát. Vaší jedinou starostí je nachystané jídlo sníst v pravidelných časových intervalech. „Při výběru dodavatele krabičkové diety věnujte pozornost frekvenci rozvozu krabiček. Jídlo dovážené denně bude rozhodně čerstvější, než když vám firma doručí jídlo na týden dopředu,“ dává tip Kateřina Šimková ze Zdravého stravování.

Univerzálnost se zohledněním individuálních potřeb


Zdravé stravováníKrabičkové stravování není jen o dietě v tom nejrozšířenějším slova smyslu, kdy se snažíte o redukci hmotnosti. Na trhu jsou v nabídce programy, které se soustředí nejen na hubnutí, ale i na nabíraní svalové hmoty, nebo na to, že chcete jíst zdravě. Uspokojí ale i ty lidi, kteří neumí, nechtějí, nebo nemají čas vařit. Výjimkou nejsou ani krabičkové jídelníčky pro kojící maminky, seniory, vegany a vegetariány, pro osoby s intolerancí na laktózu a tak podobně. Zde nutriční týmy zohledňují individuální dietetická omezení. „Lze najít i poskytovatele, kteří umožňují výjimky na konkrétní druhy potravin, které nemáte v oblibě, nebo omezení potravin a surovin obsahující jednoduché cukry. Krabičkové stravování tedy může suplovat závodní jídelnu, restauraci či domácí vaření. Při výběru krabičkové diety doporučuji se zajímat o pestrost vzorových jídelníčků a klidně si objednejte jídlo zkušebně jen na týden. Asi nikdo z nás nechce dokola jíst stejná jídla,“ uzavírá nutriční specialistka Mgr. Kateřina Šimková ze Zdravého stravování.

-Komerční sdělení-


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !