MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kvalitní rajčata jsou lék

8. 09. 2008 | Nemoci
Ačkoliv to málokdo ví, kvalitní rajčata dozrávající na slunci jsou doslova nabita zdravím. Obsahují minerály, vitamíny A, C, E, draslík, vlákninu a především antioxidant zvaný lykopén, který hraje významnou roli v boji proti rakovině. Nepodceňujte tedy rajská jablíčka!

Lykopén je antioxidant, který vědci objevili teprve před nedávnou dobou. Podle nejnovějšího výzkumu je velmi účinným bojovníkem proti rakovině prostaty a děložního čípku a snižuje i výskyt infarktů myokardu o celých 48 %. Lykopén je obsažen zejména v rajčatech, těsně pod jejich slupkou. Je tedy důležité, aby rajčata dozrávala na slunci a aby byla šetrně zpracována.

rajčataZdrojem lykopénu nejsou jen syrová rajčata, ale i  výrobky z nich. Ideálním zdrojem lykopénu jsou kvalitní kečupy připravované z rajčat dozrávajících na slunci. Takový kečup si můžete vyrobit sami. Vezměte rajčata vlastnoručně vypěstovaná na vaší zahrádce. Krátce je povařte, rozmixujte a vmíchejte ocet, cukr, sůl a bylinky. Tak dostanete kvalitní domácí kečup. Pokud vám to přijde moc pracné, kupte si kvalitní kečup.

Ani v kečupech Heinz nenajdete nic umělého. Žádná zahušťovadla, konzervanty, barviva ani aromata, jen kvalitní portugalská rajčata dozrávající na slunci a běžné kuchyňské přísady, jako jsou kvasný ocet, cukr, sůl, bylinky a koření. Na přípravu půl kila hustého kečupu se spotřebuje celé kilo rajčat s vysokým obsahem dužiny a také velkým množstvím lykopénu. Je to ideální řešení pro období, kdy nemůžeme konzumovat čerstvou zeleninu.



Zdroj: Heinz

ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Miluji rajcataSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles