Já jsem se ale nenechala odradit a vydala jsem se do supermarketu – oddělení zahrady. Čekalo mě těžké dilema: Které bylinky si vybrat? Ve stojánku jich bylo opravdu hodně, krom „klasické“ bazalky jsem tam také objevila „trpasličí“ bazalku a tak podobně. U každého sáčku s bylinkami jsem si pečlivě přečetla návod k pěstování (pokud tam byl uveden) a nakonec jsem se rozhodla pro bazalku a pažitku.
![Jak jsem pěstovala bylinky Jak jsem pěstovala bylinky](https://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/kacice-fialovy-kvet-pazitka-26.jpg)
A jak to dopadlo po čtyřech týdnech? V květináči sice mám několik rostlinek, ale že by se jim u nás doma dařilo, to se rozhodně říct nedá. Všechny mají sotva pět centimetrů a co se týče pažitky, to je úplná katastrofa. Sem tam z hlíny v květináčku vykukuje delší „tráva“ (tedy pažitka). Ach jo, s takovou si zdravý chleba s máslem a pažitkou dám až někdy v květnu u své mamky, která pažitku pěstuje na zahrádce. Tuším, že problém je v té hlíně (substrátu). Bohužel, teď už s tím asi nic nenadělám.
Své snažení ale nevzdávám a dál se o bylinky starám. Co se týče bazalky, tu miluji, a proto jsem se nakonec rozhodla pro „zoufalý“ čin. Opět jsem se vydala do supermarketu a domů jsem si odnesla jeden květináček s touto rostlinkou. Vím moc dobře, že mi do týdne zcela zvadne a uschne, ale dneska jsem si na ní moc pochutnala. Boloňské špagety s čerstvou bazalkou jsou prostě delikatesa, která má (aspoň u mě) prokazatelné léčebné účinky.
Oli R. - čtenářka
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz