Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Letní dovolená v Chorvatsku bez starostí? Naplánujte si ji již nyní

20. 01. 2023 | Praktické rady
-Komerční sdělení-

Už se nemůžete dočkat příchodu léta a již nyní se vidíte na dovolené? Pokud vaše plány na léto zahrnují pobyt u moře, můžete se do plánování pustit již nyní. Dovolená v Chorvatsku vám totiž poskytne vše, co si od pobytu u moře slibujete. Příjemné přímořské klima, krásnou přírodu, čisté moře, nekončící pláže, skvělou kuchyni, sportovní využití i zábavu.


Ideální doba pro dovolenou v Chorvatsku


Kdy se do Chorvatská vypravit? Sezóna letních dovolených začíná v polovině května, kdy se teploty vzduchu pohybují od 20 °C do 30 °C, ale teplota moře je stále poměrně nízká, okolo 18 °C. V průběhu června se ovšem moře začne ohřívat, a proto je připraveno na hlavní letní sezónu, která připadá na červenec a srpen. Dovolená v Chorvatsku lze samozřejmě naplánovat také na září, ovšem je nutné počítat s hojnějším výskytem srážek a brzkým stmíváním.

Letní dovolená v Chorvatsku bez starostí? Naplánujte si ji již nyníProč vyrazit do apartmánu?


Aby byl pobyt v Chorvatsku pohodlný a příjemný, je vhodné ubytovat se v soukromí a využívat služeb apartmánů, jenž jsou plně vybaveny a máte v nich dostatek prostoru i svobody. Apartmány bývají oproti hotelům levnější a jsou mnohem pohodlnější. Díky kontaktu na majitele se dá jakýkoliv problém okamžitě vyřešit a o termínech pobytu lze na rozdíl od hotelu také diskutovat.

Vlastním vozem až do cílové destinace


Protože Chorvatská republika je v dojezdové vzdálenosti, lze si sbalit vše potřebné a nelámat si hlavu s nosností kufru kvůli letadlu. Díky vlastní dopravě si můžete přivést zpět do Česka více suvenýrů.

Oblíbené chorvatské destinace


Při hledání ideálního místa pro trávení letní dovolené hraje velkou roli lokalita a možnosti, které nabízí. V Chorvatsku se nacházejí nádherné pláže pokryté pískem či oblázky a všude narazíte na průzračnou vodu. Obyvatelé jsou milí a přímořská střediska plně vybavena.

Mezi oblíbené chorvatské destinace patří:
    • Makarská riviéra
    • Riviéra Crikvenica
    • Zaton
    • Lopar
    • Baška.

Nejpopulárnější chorvatské místo pro letní dovolenou?

Jednoznačně Makarská riviéra


Vůbec nejpopulárnější chorvatskou destinací je Makarská riviéra. Skládá se z 60 kilometrů oblázkových pláží, které se táhnou podél pobřeží a v jejich těsné blízkosti rostou borovice, v jejichž stínu se dá v poledne schovat před ostrým sluncem. Malebnou lokalitou v Makarské riviéře je Tučepi. Obec i letovisko Tučepi se řadí k těm luxusním, proto se zde budete cítit jako v ráji.

Kromě bohaté vegetace je pro tuto oblast typická také dlouhá promenáda, která ožívá zejména večer a v noci. Na své si ovšem v Tučepi přijdou i turisté, protože do okolí lze podnikat spoustu výšlapů za něž budete odměněni báječnými výhledy. V neposlední řadě je destinace vhodná i pro rodiny s malými dětmi, protože pláže nabízejí pozvolný vstup do moře.

Chorvatská kuchyně je božská


Pokud jste již Chorvatsko někdy navštívili, jistě víte, že místní kuchyně je božská. Přestože se tradiční pokrmy liší region od regionu, čerstvé maso, ryby, kvalitní zelenina a bylinky jsou společným základem pro všechny oblasti. Během letní dovolené rozhodně musíte ochutnat grilované ryby, pražené krevety, pršut, chorvatský ajvar či zelný salát. Vše můžete zapít skvělými víny či ochutnat místní piva, která se s těmi českými sice nedávají srovnávat, ale během horkých letních dní vás spolehlivě osvěží.

Dovolená v Chorvatsku je zkrátka sázkou na jistotu. Na krásné počasí se v hlavní letní sezóně můžete spolehnout, stejně jako na kvalitu vody. Místní kuchyni nelze nemilovat a destinací je na výběr tolik, že nebudete vědět, do které se vypravit. Začněte spřádat plány na léto již nyní a podlehněte kouzlu Chorvatska.

Zdroj obrázku:
SebastianGorzow / Shutterstock.com




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !