Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Maroš Kramár má v Mauretánii jmenovce, aneb Jak se žije v Mauretánii

17. 12. 2008 | Afrika
Maroš Kramár, slovenský herec a moderátor a ambasador společného projektu Pampers a UNICEF „1balení = 1 vakcína“ podnikl počátkem listopadu 2008 cestu do africké Mauretánie.
Dostal možnost účastnit se výpravy organizované fondem UNICEF, jejímž cílem bylo vidět práci fondu a seznámit se se způsobem jakým pomáhá místním obyvatelům v jejich neobyčejně těžké životní situaci. Osobně tak viděl problémy, které jednu z nejchudších zemí světa tíží. Marošova cesta byla plná emocí, ale také jedinečných životních zážitků.

To vše můžete vidět v našem fotoalbu ZDE.
 
Maroš Kramár se stal jedním z VIP patronů mezinárodního projektu, jehož cílem je do roku 2012 celosvětově vymýtit mateřský a novorozenecký tetanus. Tato choroba nepředstavuje pro „západní“a civilizovaný svět díky plošnému očkování vážnou hrozbu, v zemích třetího světa však stále ohrožuje životy tamních obyvatel. Každý rok v rozvojovém svět umírá na tetanovou nákazu 140 tisíc dětí a 30 tisíc žen. Kromě Maroše Kramára je tváří projektu v České republice Zdeňka Žádníková – Volencová, celosvětově pak hollywoodská hvězda Salma Hayek.

Maroš Kramár v MauretániiV listopadu 2008 se Maroš vypravil společně se zástupci UNICEF do africké Mauretánie, aby se osobně zúčastnil pomoci organizované v zemích třetího světa. Na obyvatele Mauretánie působil blonďatý modrooký herec jako zjevení z jiného světa. To ovšem neznamená, že si místní nezískal. Naopak, při návštěvě ve vesnici Boghé se během chvilky  kolem Maroše shromáždila spousta zvědavých dětí. Ty se za několik minut naučily vyslovovat Marošovo jméno, které potom sborově skandovaly. Maroš Kramár si místní obyvatele získal dokonce natolik, že jedno zrovna narozené dítě bylo pojmenováno právě po něm. Doufejme tedy, že jméno jedné z nejpopulárnějších slovenských hvězd přinese malému mauretánskému Marošovi štěstí.

Stěžejní součástí výpravy byla návštěva místních nemocnic, které se Maroš Kramár s nadšením a elánem zúčastnil. Pomohl tak šířit radost i do míst, která nejsou příliš veselá nikde na světě, v Mauretánii je navíc zdravotní péče na velmi nízké úrovni, o to smutnější návštěva místních nemocnic byla.

To vše můžete vidět v našem fotoalbu ZDE.
 
Smyslem kampaně je vybrat finanční prostředky na nákup vakcín proti mateřskému a novorozeneckému tetanu, kterými dojde k přeočkování populace třetího světa a tím k celkovému vymýcení této choroby. Jak to konkrétně funguje? Je to jednoduché. Z každého zakoupeného balení Pampers označeného nálepkou UNICEF bude poskytnuta organizaci UNICEF částka na nákup jedné vakcíny proti tetanu. Prostřednictvím UNICEF poté dojde k samotnému přeočkování potřebných dětí. Pomoci mohou letos poprvé také občané České republiky.

Pro informace o kampani „1 balení = 1 vakcína” navštivte www.pampers.cz.

UNICEF

Maroš Kramár v MauretániiDětský fond OSN (UNICEF) je jediná organizace OSN, která se věnuje pouze dětem. UNICEF se snaží o vybudování světa, ve kterém by se dodržování práv každého dítěte stalo trvalým etickým principem a mezinárodním standardem chování.

UNICEF poskytuje potraviny, čistou vodu, vzdělání, ochranu a rychlou pomoc v nouzi, čímž zachraňuje mnoho mladých životů. Miliony dětí každý rok stále umírají na nemoci, jimž lze předcházet, jako jsou dehydratace, infekce horních cest dýchacích, tetanus a spalničky. UNICEF společně s dalšími organizacemi OSN a vládními a nevládními organizacemi mají rozsáhlé zkušenosti a zdroje na to, aby dětem po celém světě byly schopny dát velkou šanci na přežití. Dnes je UNICEF aktivní ve více než 190 zemích, kde sjednocuje obyvatele a svoje partnery za účelem udělat svět lepším pro budoucí generace.  


Navštivte naše fotoalbum a podívejte se na život v Mauretánii, mnozí z Vás možná budou realitou současnosti zaskočeni.
To vše můžete vidět v našem fotoalbu ZDE.
 

Čtěte také článek: Mauretánie – země hnědookých miminek

Hana Hobičková
ChytráŽena



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ma svoje fňcharizma
Obrázek uživatelky
profil
mám ho ráda jako herce
Obrázek uživatelky
profil
Ako slovenka som na svojho rodáka pyšná Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle