Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mauricius – mnohem víc než jen pláže

28. 02. 2017 | Afrika
Tyrkysovým mořem obklopený Mauricius je se svými dlouhými bílými plážemi s jemným pískem populární destinací pro všechny milovníky pláží a romantiky. Ne náhodou se ostrov stal vyhledávaným místem pro svatební cesty novomanželů či dovolené pro páry toužící po klidném prostředí. Ve skutečnosti ale tento klenot Indického oceánu nabízí mnohem více než jen pláže, laguny a mořské útesy. Můžete si zde vybrat z řady sportů a adrenalinových aktivit na souši, v moři i ve vzduchu. Jednoduše, na své si na Mauriciu přijde opravdu každý.

Mauricius slibuje vynikající podmínky pro potápění různých obtížností. Průzračné čisté vody oceánu zaručují vynikající viditelnost, díky níž lze obdivovat nejen vraky odpočívající na dně, ale také početná hejna ryb, jako jsou barakudy a skaláry, přebývající u korálových útesů. Vrak lodi Silver Star dal dokonce vzniknout umělému útesu, při ponoru zde tedy máte jedinečnou šanci prozkoumat obojí. Ti, kteří se nepotápějí, se mohou vydat na Underwater Sea Walk, procházku vnitřkem útesu pod hladinou moře vedoucí mezi korály, a objevovat pestrý mořský život čirých křišťálových vod v modré laguně.

Mauricius – mnohem víc než jen plážeNa vodní hladině pak adrenalinoví nadšenci najdou skvělé podmínky pro parasailing, vodní lyžování a jízdu jeskyněmi v mořském kajaku. Dále od břehů nabízí oceán mnoho výletů za další velkolepou podívanou – pozorováním delfínů a velryb.

Ve vnitrozemí se horský reliéf ostrova pyšní národním parkem Black River Gorges, na jehož území najdete rozmanité poklady fauny a flory – deštné pralesy, vodopády i volně žijící zvířata, například kaloně. Můžete se vydat po turistických stezkách nebo park prozkoumat na kolech s průvodci, kteří vám ukážou méně známé horské trasy v Bras d'Eau nebo Macchabée Forest. Pokud nejste fanoušci vrcholových výšlapů, můžete si v přírodní rezervaci s průvodcem vychutnat pohodovou projížďku na elektrickém kole.

Každé září se na Mauriciu koná Ferney Trail – běžecký závod pro všechny věkové kategorie vedoucí do srdce Domaine de l'Etoile. Účast na Ferney Trail tak přináší možnost obdivovat přírodní bohatství, které tropické klima ostrova vytváří. Do závodu se lze zapojit i s rodinnými příslušníky nebo přáteli.

K dalším oblíbeným vnitrozemským aktivitám patří golf, jenž se hraje v mnoha klubech na ostrově. Rozkládá se zde osm 18jamkových hřišť (deváté je ve výstavbě) a čtyři hřiště o devíti jamkách. Podmínky tak vyhovují golfistům různých handicapů a schopností.
A nakonec tip pro opravdové dobrodruhy, kteří se chtějí maximálně přiblížit opravdové přírodě –program „Walking with Lions“. Tato procházka se lvy v přírodním parku Casela zahrnuje čtyři tematické okruhy: Safari, Příroda, Hory a Voda.

Zdroj, foto: Emirates.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
musí tam být nádherněSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jistě krásná destinaceSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles