Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Michalovce – muzea, kostely, příroda - stačí si vybrat

12. 08. 2021 | Evropa

Michalovce, to už je poměrně velké město, které skýtá v jeho samotném srdci, ale i v okolí mnoho míst, která se dají vidět a také to zde stojí za to. 

Michalovce jsou dalším slovenským okresním městem na Slovensku, umístěné v Košickém kraji. Ve městě se narodily velmi populární osobnosti, například choreograf Ján Ďurovčík, známá moderátorka z televize Markíza Jana Hospodárová či Ander z Košic, což je populární lidový vypravěč a další. Jelikož se jedná o východ, tak do Bratislavy je to daleko, 464 km. Ve městě je památka v podobě Farného chrámu Narodenia Presvätej Bohorodičky, řeckokatolický. Není úplně jasné datum či rok výstavby. Za to, že chrám stojí, může v podstatě císařovna Marie Terezie. Ta, když viděla na své cestě do Mukačeva nedokončený chrám, poslala sem 28 dělníků.

Hvězdárna v tomto městě, které se říká i observatoř, sídlí v budově Moussonovho domu na Hrádku, který byl v osmdesátých letech přestavěný na účelové zařízení. V budově, kde je umístěná tato hvězdárna, se nachází přednášková místnost pro 50 lidí a k tomu je zde i klubovna pro asi 20 lidí.

MichalovceA zajdeme si opět do kusu nádherné přírody. Viniansky hradný vrch je přírodní rezervace ve správě Štátnej ochrany prírody Latorica. Najdete ji v obci Vinné, která je od města vzdálená 10 km. Je na ploše 52 ha.

A v obci ještě zůstaneme, jelikož půjdeme na hrad. Viniansky hrad  je dnes už zřícenina ze 13. století, jenž se nachází v obci Vinné, výše zmíněné. Co zůstalo zachováno v poměrně slušném stavu je opevnění. Hrad je mírně zrekonstruovaný, okolí je vyčištěno od vegetace. Tento hrad skrývá řadu tajemství.

A letem světem za zvířátky. To však musíte mírně z města, například 16 km od něj je obec Stará, kde se nachází pštrosí farma. Pštrosi jsou největší ptáci na světě, i když nelétají. Na druhé straně jsou to fenomenální běžci a ve světě se používají v uvozovkách jako hlídací psi. Když pštrosovi někdo uzme jeho vejce, tak se rozeběhne. Jediná možnost se před ním zachránit je lehnout si na zem, protože pštros se nikdy nedívá dolů. Nebezpečné je i pštrosí kopnutí. Když přijdete k této farmě, pštrosi okamžitě zpozorní.

A ještě se zajdeme podívat na nefalšovaný ranč. Ranč u Kosťa se nachází v obci Pozdišovce, jen  6 km vzdálené od Michalovců. Je zde nádherná příroda i s rybníkem. Chovají se tu koně plemene Hucul, což jsou potomci divokých koní. Kromě toho jsou tu i další zvířátka, můžete chodit na procházky do lesa, vozit se mohou jak děti, tak i dospělí.

Michalovce a jeho okolí, jak je vidět z výše uvedeného, mají ohromné množství míst, kam se vydat nejenom sólově, ale i například v párech či s dětmi. Koneckonců ten počet míst, kde jsou zvířátka je opravdu dosti vysoký, tohle je jen něco z celkového množství. Děti bude zcela jistě nejvíce zajímat právě tohle.  


Jenetka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle