Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Moje neblahé zkušenosti s pěstováním orchidejí

27. 11. 2012 | Vaše příběhy
Orchideje miluji, jsou to úžasné krásné květiny, ale než se mi je podařilo pěstovat, mě stálo hodně peněz. Vždy po zakoupení a odkvětu, mi vždy zašly. Veškeré rady od prodavaček v květinářství, do kamarádek, včetně čtení na internetu, se vždy minuly účinkem a manžel chodil a kupoval další a další, i přes můj zákaz.

Odmítala jsem další finanční investice do nich, když dopředu jsem věděla, jak to s nimi dopadne. Ale můj muž to nevzdával a jak šel nakoupit, vždy přišel s další krásnou orchidejí a já zase nadávala, proč ti kupuje, vždyť mi zase odejde.

Moje neblahé zkušenosti s pěstováním orchidejíTak to u nás probíhalo pěknou řádku let a až zde ve městě, poblíž naší vesničky mu jedna paní prodavačka poradila hnojivo, nejen na květy, ale i na listy. Ne, že by bylo zrovna levné, ale světe div se, tedy spíše já jsem se divila, ano je super a moje zbylé počtem 5 květin, konečně rostou a kvetou. Nejen, že jsem tomu ráda, ale hlavně manžel je moc pyšný a opět prý bude kupovat Orchideje mě pro radost. Dokud nebudu mít plná okna - a že jich tady v domečku mám hodně - tak je bude kupovat.

Ale ano, kupuj, ovšem ona je s nimi pěkná práce a budeš si je každý týden nosit do koupelny do vany a namáčet ve vodě? Vždyť ty to zvládneš, miláčku, zazněla jeho odpověď, ach ty mužský jsou hned se vším hotový. A tak dopředu vím, že budu potom, až budu mít plný okna nádherných Orchidejí, koupel jejich, dělat na 3x, protože najednou by se mi do vany nevešly.

Večer natočím do vany vodu, máme studniční, aby se do rána svlažila, dám květináče a zároveň jednou za tři týdny, až měsíc postříkám orchidejím listy hnojivem a do zeminy jim vložím tyčinky, které opravdu jim moc svědčí. Květináče nechávám ve vodě přibližně až 10 hodin, potom vodu vypustím, aby z nich přebytečná voda odtekla a šup s nimi k oknům, to bude prácička.

Ale pohled od silnice na kvetoucí Orchideje bude krásný. Momentálně nekvete ani jedna, ale již nabíhají na květy a to v 11 šlahounech, to bude opět krásný pohled, jak sdělila jedna paní, která jela okolo nás autobusem, že se dívala do okna a moc se jí líbily.

Ovšem autobus projede rychle a tak se vypravila procházkou s pejskem k našemu domečku, aby si je prohlédla lépe. Zahlédla jsem jí a pozvala na kávu a svoje, tedy spíše manželovi rady s hnojivem na Orchideje jsem jí předala a už mi přišla poděkovat, už se jí též daří je pěstovat.

Zamýšlím se nad různými radami, již v Praze od prodavaček v květinářství, proč ani jedna neporadila tyto dva prostředky, proč radily všechno možné, a vše bylo k ničemu. Až zde se najde paní, která poradí upřímně a jak rovnou řekla, já to používám též a i zde v obchodě. Jinak bych je nemohla ani prodávat. Jsem moc ráda, že se jim konečně daří, protože jsou ty nejkrásnější květy si myslím a stojí za to, se jim věnovat.

Věrka1950 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Moje neblahé zkušenosti s pěstováním orchidejí:

Moje neblahé zkušenosti s pěstováním orchidejí
Moje neblahé zkušenosti s pěstováním orchidejí
Moje neblahé zkušenosti s pěstováním orchidejí
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
jednou za 14 dní koupel je málo, hlavně v létě musí být vysušený, chce to opravdu 1x za týden Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Věrko,i ostatní holky...děkuji za radu..hnojivo půjdu koupit...mám sice jen 2 rostlinky,ale líbí se mi, třeba si pořídím další,tak ať mi kvetou..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
užitečné rady,zrovna dnes jsem si jednu koupila ,tak uvidíme....Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ještě jsem zapomněla napsat, že v létě je namáčím do dešťové vody Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
též teď hnojím na list. Dlouho jsem dávala tyčinky, taky dobré, ale já je nemáčím, jen rosím převařenou vodou, takže hnojiva moc nedostávaly, přesto kvetly.
Namáčím jednou za čas pouze Vandu, to je něco trochu jiného, nehnojím ji zatím vůbec.

Rady, či krčení ramenou v prodejnách květin dobře znám a vždy vzteky rostu.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles