Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na Brdo

5. 10. 2012 | Cykloturistika
Blízko našeho domova je krásná kamenná rozhledna Brdo. Je postavena na nejvyšším kopci Chřibů. My už jsme u této rozhledny několikrát byli, ale ne na kole.

Tak jednou slovo dalo slovo a domluvili jsme se, že bude cyklovýlet. Zase jsem připravila malou svačinku a pití, muž zatím napumpoval kola. Vzal nářadí a jeli jsme. Přejeli jsme na druhý břeh řeky Moravy, do Starého Města k sokolovně, přejeli hlavní silnici a po cyklo č.5150 asi 7 km na Velehrad. Tam je možné navštívit hned na začátku obce, je to v katastru obce Modrá, Archeoskanzen a o kousek dál je zase zajít do Baziliky. My jsme už tato místa navštívili, tak jsme pokračovali k obci Salaš. Je tady nově upravená stezka kolem kempu až na začátek obce, je to dobře, dříve jsme museli jezdit po silnici. Projeli jsme obcí a odbočili na cyklo č. 5019. 

cyklovýlet Na BrdoDocela hezká asfaltka, ale ty kopce, nahoru, dolů a zatáčky. Brzy jsem to vzdala a kolo do kopce tlačila. Po několika kilometrech jsme dorazili na Vlčák. Tady je rozcestník turistických tras a cyklotras. Já jsem si musela nutně odpočinout. Nejsem vybíravá. Plácla jsem sebou do příkopu a myslela jsem, že už neudělám ani krok. Muž samozřejmě plný sil, šel na obhlídku. Po chviličce se vrátil a nebyl sám, potkal naše kamarády z Kyjovska, kteří chtěli jet taky na Brdo. Já nabrala sílu a radostně vyskočila je přivítat. Ve čtyřech cesta uběhla celkem rychle. Jelo se po cyklo č. 5158 docela pohodlně až pod Brdo. Muž zůstal hlídat kola u altánu, kde je možné se schovat před nepřízní počasí a dokonce i rozdělat oheň. Já jsem přátele zavedla asi 200 m k rozhledně. Přátelé vystoupali nahoru. Pokochat se pohledy na přírodu a nedaleký hrad Buchlov. Já jsem se vrátila za mužem.                                      
Po návratu přátel jsme jeli už téměř po rovince k Lesnímu penzionu Bunč. Je krásně opravený. Rozhodli jsme se tady poobědvat a hlavně si popovídat. Bunč je hezká chatová osada. Vede tady spousta tras. Bylo krásné odpoledne, tak jsme se domluvili, že nepojedeme zpět přímo, ale pojedeme přes Kostelany a zastavíme se na Ranči, podívat se na koníčky a hlavně ukážeme známým další hezké místo v Chřibech. Jeli jsme z velkého kopce, serpentinami a protože v Kostelanech ti rychlejší, samozřejmě naše polovičky zapomněli odbočit, tak jsme profrčeli několik dalších obcí až ke Kroměříži. Z kruhového objezdu jsme šli pěšky městem. Ukázala jsem ostatním u penzionu Na Octárně Lunety Maxe Švabinského.
Moc se jim místo líbilo. Sešli jsme k Podzámecké zahradě a zvažovali, jestli půjdeme na vlak, nebo ještě zdoláme 35 km kolem řeky Moravy a Baťova kanálu do Uh. Hradiště. Kola zvítězila a jelo se  po cyklo 47 přes Kvasice, přes zámecký park, do Otrokovic, Napajedel, tam kolem kempu Pahrbek a výběhu koní do Spytihněva a tam jsme opustili řeku Moravu a kolem kanálu jsme pokračovali až do Uherského Hradiště.

U vlakového nádraží jsme počkali s přáteli na vlak. Moc se nám všem tato trasa líbila. Jestli se k nám na Uherskohradišťsko někdy vydáte a budete se chtít projet hezkou přírodou, tuto asi 70km trasu můžu jen doporučit.

Fanypol - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Na Brdo:

Na Brdo
Na Brdo
Na Brdo
Na Brdo
Na Brdo
Na Brdo
Na Brdo
Na Brdo
Na Brdo
Na Brdo
Na Brdo
Na Brdo
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Pěkný výlet.
Obrázek uživatelky
profil
já smekám Smajlík. Tohle kdybych měla jet, bylo by po mně Smajlík. I když věřím - a podle fotek je to vidět - že výlet stál za to, já bych vůbec nezvažovala, jestli ještě jet dalších 35 km nebo zvolit vlak: mě by toho vlaku soukali polomrtvou Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ty jsi úžasná. Pěšky bych ušla kus, ale na kole?
Pěkný článek a nádherné fotky.SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík***
Obrázek uživatelky
profil
Alenko zírám jaká jsi zdatná turistka a šikovná pisatelka,určitě mě to nalákalo se do těch míst podívat,protože to máme kousek,ale určitě ne na kole,tak to bych asi nepřežila
pěkné fakt díky
Obrázek uživatelky
profil
Alenka, ty si teda zdatný turista a dáš sa nahovoriť aj na ťažké túry. Ale ten dobrý pocit, že si to zvládla za to stojí - poznám to podľa seba.
A máš pravdu v tom, že keď je dobrá spoločnosť, cesta ubieha oveľa ľahšie a rýchlejšie.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles