Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na dovolenou s dětmi nezapomeňte zabalit cestovní lékárničku

6. 08. 2013 | Praktické rady
Pokud vyrážíte na dovolenou s dětmi, především s těmi nejmenšími, je třeba nejen vybrat vhodnou destinaci, dobře naplánovat termín ale dostatečnou pozornost věnovat též vybavení cestovní lékárničky. Nevolnost, teplota, nachlazení, zánět, zánět spojivek, horních cest dýchacích, ušní obtíže, průjem a další zdravotní problémy u dětí nastupují zpravidla velmi rychle a mohou znepříjemnit dovolenou celé rodině.

Možná si řeknete, že je to zbytečné, že lékárnu najdete v každém menším městě. Přesto správně zabalenou cestovní lékárničku zajisté oceníte na tuzemské i zahraniční dovolené, zvlášť když vaší ratolesti v noci vyskočí teplota, nebo si při výletě odře koleno. O tom, že si nemoci a úrazy obvykle neberou dovolenou zároveň s vámi, není třeba polemizovat.

Čeští cestovatelé vybavení lékárničky spíše podceňují a řeší problémy až ve chvíli, kdy nastanou. Je dobré si před cestou rozmyslet, jaké možné zdravotní problémy či komplikace v dané zemi hrozí. Zdravotní situaci člověka lze těžko předvídat, a tak je lepší být vybaven na nenadálé situace.

lékárnička na cestyPochopitelně záleží na charakteru dovolené a typu aktivit, které budete provozovat. Avšak i při zdánlivě pohodové dovolené mohou nastat zdravotní potíže vyvolané stresem z cesty, nového prostředí nebo odlišné stravy. A tak se výlet za přímořskou relaxací může rychle změnit v problematické hledání ambulance v cizí zemi. Je jisté, že v tuzemsku a v podstatě i na mnoha místech v zahraničí dnes již není problém zakoupit potřebné léky.

Je však třeba vzít v úvahu, že léčiva mohou mít v různých zemích různé názvy a obaly. Komplikací může být i jazyková bariéra v okamžiku, kdy musíte být schopni vysvětlit, co přesně potřebujete.


Jaké léky s sebou na cesty s dětmi?

Vozíte s sebou na dovolenou lékárničku? A máte sestavený přesný seznam toho, co do ní patří a bez čeho byste rozhodně neodjeli? Nebo s sebou léky sice vozíte, ale vždy na poslední chvíli přemýšlíte, co by se tak asi hodilo? Optimální lékárnička je pro každého trochu jiná. Kdybyste poslechli všechny dobře míněné rady, jaké léky si vzít na dovolenou, neodjedete s malou krabičkou, ale s kufrem plným léků a zdravotních pomůcek.

Při cestování s dětmi by v cestovní lékárničce každopádně neměly chybět tyto přípravky:
  • Léky proti horečce, které obvykle také tiší bolest a působí protizánětlivě
  • Kapky nebo sirup proti kašli
  • Kapky nebo sprej proti rýmě
  • Kapky do očí, které aplikujeme při jejich zarudnutí
  • Krém nebo mast na opruzeniny
  • Tekutý pudr nebo gel na poštípání hmyzem nebo spáleniny
  • Přípravky pro léčbu průjmu
  • Přípravky pro ošetření drobných oděrek, škrábanců a podvrknutých končetin



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
myslím,že kdo jede s dětmi, by měl tyto základní věci jistě mít Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles