Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na Valašsku se otevírá Stezka portáše Maliny

12. 06. 2021 | Česká republika
Dvě nové naučné stezky připravili na letošní léto ve Velkých Karlovicích. V neděli 13. června 2021 si je mohou návštěvníci poprvé projít. Akce Otevírání zážitkových stezek se koná od 9:30 do 14 hodin. Děti dostanou za jejich absolvování sladkou odměnu, připraveny budou i game zóna Maxipsa Fíka či možnost opékání špekáčků.

Nové Stezky portáše Maliny připomínají slavnou tradici portášů, strážců hor a hranic v Beskydech. Portáši výborně znali hory a přírodu. Návštěvníci si při procházce po vytyčených trasách a plnění úkolů ověří, jestli by i oni se svými znalostmi obstáli, a rozšíří si povědomí o zvířatech a rostlinách CHKO Beskydy. Obě stezky začínají i končí na úpatí sjezdovky Razula, kde se nachází i menší herní zóna pro děti a od července zde bude i půjčovna elektrokol.

Stezka portáše Maliny s QR kódy byla vytvořena pro milovníky trendových aplikací, které využívají k turistickým výletům nápovědu QR kódů. Ty ukáží správný směr a nabídnou řadu otázek a úkolů přímo v mobilním telefonu. Trasa vede málo známými lesními cestami údolí Léskové na vrch sjezdovky Razula.

Stezka portáše MalinyStezka portáše Maliny za lesní zvěří je pak určena těm, kteří preferují naučné stezky přibližující zajímavosti přírody prostřednictvím infotabulí a interaktivních prvků. Trasa vede po sjezdovce Razula. Děti na ní budou například počítat letokruhy, poznávat stopy zvířat nebo hledat skrýš pašeráka.

Stezky se na vrchu sjezdovky potkávají, turisté tak obě mohou projít během jednoho výletu. Z vrcholu Razuly se nabízí jeden z nejkrásnějších výhledů na okolní malebnou krajinu a údolí Léskové.

Resort Valachy se budování turistických tras a naučných stezek věnuje již řadu let. Velmi oblíbená je Kulíškova naučná stezka nebo Fotostezka Valachy, která přibližuje fotogenická místa a doporučuje způsob jejich zvěčnění. Loni přibyla zábavná Stezka valašských strašidel. Sportovci vyhledávají Turistické okruhy vhodné pro běhání, nordic walking i kratší výlety na kole. U rodin se školáky je populární trasa Hledej poklad na Razule, na níž děti plní úkoly a sbírají tak čísla do tajného kódu, s nímž v cíli otevřou schránku s pokladem. Tuto trasu Resort Valachy letos inovoval, nově vede k Pralesu Razula a legendárnímu stoletému buku na Bařince.


Naučné stezky a turistické trasy

    • Stezka portáše Maliny s QR kódy (3 km)        NOVINKA 2021
    • Stezka portáše Maliny za lesní zvěří (1 km)    NOVINKA 2021
    • Hledej poklad na Razule (6 – 9 km)        
    • Kulíškova naučná stezka (2,5 km)
    • Fotostezka Valachy (6 km)

Zdroj, foto: Resort Valachy


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Na Valašsku se otevírá Stezka portáše Maliny:

Na Valašsku se otevírá Stezka portáše Maliny
Na Valašsku se otevírá Stezka portáše Maliny
Na Valašsku se otevírá Stezka portáše Maliny
Na Valašsku se otevírá Stezka portáše Maliny
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !