MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak přežít horké letní noci

15. 07. 2022 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Podle předpovědi nás čekají další vlny veder a vysoké denní teploty provázené teplými večery, které rozhodně nepřipomínají ideální podmínky pro spánek. Máme pro vás několik jednoduchých tipů, jak se ráno probudit svěží i v parném létě.

Přes den zatemnit a nevětrat


Ne každý má doma klimatizaci, která by během krátké chvíle pokoj ochladila. Snažte se proto zabránit zvýšení teploty v bytě během dne. Než ráno odejdete do práce, zavřete v celém bytě okna a zatáhněte žaluzie na oknech, do kterých se celý den opírá slunce. Větrejte nejdříve po 18. hod. nebo až venkovní teploty spadnou na příjemných 20-25°C.

Jak přežít horké letní noci
























Lehká večeře


Vyhněte se při večeři těžce stravitelným a ostře kořeněným pokrmům. Zvolte lehké jídlo, které tělo nemusí dlouho trávit. Během horkých dnů je vhodné konzumovat potraviny, jež ochladí a osvěží organizmus. „Doporučujeme konzumaci zelené zeleniny jako celer, řapíkatý celer, špenát, zelí, zelené saláty, okurky, cukety, čekanku, pak ředkvičky, rajčata a vařené brambory a batáty. Tyto potraviny skvěle doplní ryby a mořské plody, které mohou být přes léto podstatným zdrojem bílkovin,“ radí Mgr. Milan Merva, specialista na zdraví životní styl značky Menu Gold a osobní trenér.

Tip na Salát z čočky beluga od Menu Gold s červenou řepou

Salát z čočky beluga od Menu Gold s červenou řepou






















Svěží nápoj Basilur Cold Brew granátové jablko a borůvka


Před spaním se samozřejmě vyhněte kofeinu, ale také alkoholu. Večer můžete popíjet osvěžující ledové čaje bez obsahu kofeinu a pokud možno i bez cukru. Vyzkoušejte třeba Basilur Cold Brew granátové jablko a borůvka. Louhuje se 5-10 minut ve studené vodě a je příjemně dochucen sladkými lístky stévie.


Spěte jako Italové


Italové jsou na teplé noci zvyklí. Místo přikrývek mají vrchní prostěradlo, kterým se přikrývají. Je to ideální volba pro letní měsíce. Místo své letní přikrývky spěte buď pod prostěradlem nebo jednoduše jen povlečením. Je to mnohem příjemnější, než se celou noc odkopávat.

Polštář a matrace z chladivých textilií


Při povlékání postele se vyhněte hřejivým materiálům jako je damašek nebo flanel. Jestli zvažujete výběr nové matrace nebo polštáře, poohlédněte se po takových, které vám pomohou s bolestí zad a krční páteře a současně budou mít potah z termoregulační textilie, která si poradí s přebytečným teplem v létě, a naopak udrží teplotu v zimě. Mezi takové patří třeba Outlast, který původně vyvinula NASA pro vesmírné skafandry. Technologie, kterou využívá dokáže absorbovat přebytečnou teplotu, když teplota těla překračuje 36 °C. Když k ránu teplota těla začne klesat, látka akumulované teplo uvolňuje a zahřívá lidské tělo.

Magniflex


























Matrace musí být prodyšná


Velký vliv na vaši tělesnou teplotu má i prodyšnost matrace. Důležité jsou materiály, ze kterých je vyrobena, ale i to, na čem ji máte položenou. Matrace z kombinace studené a paměťové pěny např. Dolce Vita Comfort Deluxe Dual 12 od Magniflex, která má i potah z textilie Outlast, splňuje všechny aspekty zdravotní matrace, a navíc vyniká ideální mírou prodyšnosti. Vhodným podkladem jsou lamelové rošty. Rozhodně by matrace neměla ležet přímo na zemi nebo např. na plné desce. Matrace „dýchá“ odshora dolů a v ideálním případě i do stran, pokud jsou tomu uzpůsobeny boční lemy.

Nestyďte se


Jakákoli další vrstva vás jen zahřívá. I když jste zvyklí spát v pyžamu, v létě jej odložte a spěte nazí. Vnese to novou vášeň do vztahu a bude se vám lépe spát. Tak se nestyďte.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !