Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.06. 2024
Dnes má svátek Zbyněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nechte se pozvat na projížďku městem Náchod

14. 05. 2010 | Česká republika

Chtěla bych Vás pozvat na projížďku po mém rodném městě, které se nachází na severovýchodě Čech, na hranici s Polskem. Dnes zavítáme do okresního města Náchod. Jste připraveni? Tak se připoutejte, jedeme...

 

Přijíždíme kolem přehradní nádrže Rozkoš, pomalu stoupáme do mírného kopečku, kde nás nahoře přivítá nápis „Vítejte v Náchodě“. Před námi v dolíku se už na nás těší město Náchod. Nemusíme pospíchat, stejně tu je ve špičce většinou dopravní zácpa, ale ani ta nás neodradí dostat se až do centra. Alespoň si můžeme v klidu prohlédnout okolí. Projíždíme kolem bývalé Tepny - textilního závodu, Atasu – výrobce malých elektromotorů, bazénu a atletického stadion Hamra. Na prvním kruhovém objezdu se dáváme vlevo a pomalu se blížíme na Masarykovo náměstí.

 

Máme štěstí, podařilo se nám zaparkovat přímo na náměstí. Tak se tu porozhlédneme. Trochu netradičně přímo uprostřed náměstí stojí kostel Sv. Vavřince. Na jedné straně, hned vedle pošty je nová radnice v novorenesančním stylu a na protější straně radnice stará. Ta byla původně dřevěná, ale zanikla v roce 1570 při požáru, poté byla několikrát přestavěna. Vlevo od ní vidíme známý hotel a divadlo Beránek, kde se každoročně koná populární soutěž „Muž roku ČR a SR“. A protože se chceme z historie Náchoda dozvědět něco víc, jdeme se poučit do měšťanského domu ze 17. století, ve kterém se nachází expozice Regionálního muzea Náchod. A ten najdeme také na náměstí.

 

A teď by to chtělo trochu pohybu, třeba nějakou procházku. Když vzhlédneme vzhůru, přímo nad náměstím na vršku kulatém tam stojí Náchodský zámeček, jak se zpívá v jedné známé písničce. Vyběhneme po strmých schodech nahoru a kocháme se krásným výhledem na Náchod. Nenecháme si ujít prohlídku zámku, ani návštěvu Galerie výtvarného umění, kde celoročně uvidíte sbírku ruského malířství. A ještě jedno překvapení, v hradním příkopu tady mají medvědy – Dášu a Ludvíka. Trochu nám vyhládlo, a tak se vydáváme do Zámecké restaurace, kde musíme samozřejmě i ochutnat slavné náchodské pivo Primátor.

 

Pro dnešek končíme, ale ještě tu pár dní musíme zůstat, je tu spoustu dalších krásných míst, ať už přímo v Náchodě nebo okolí. Co třeba navštívit nedaleké Ratibořice, Babiččino údolí, vykoupat se nebo rybařit v přehradní nádrži Rozkoš nebo navštívit starou školu v České Skalici, kam chodila sama Božena Němcová? Také si můžeme zalozit v Teplicko – adršpachských skalách, v zimě zalyžovat v nedalekých Orlických horách nebo Krkonoších a nebo přímo v Náchodě, kde jsou dva menší vleky – Brabák a Maliňák. Kousek nad Náchodem, na Dobrošově, je Jiráskova chata, kde se za drobný poplatek můžete podívat na Náchod a okolí z výšky. Také tady je pevnost z druhé světové války, která je veřejnosti přístupná. A nenechte si ujít ani návštěvu polského lázeňského města Kudowa Zdrój.

 

Je tu ještě spoustu dalších krásných míst, a tak neváhejte a zastavte se tu taky. Bude se Vám tady líbit.

 

Tapta3 – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Nechte se pozvat na projížďku městem Náchod :

Nechte se pozvat na projížďku městem Náchod
Nechte se pozvat na projížďku městem Náchod
Nechte se pozvat na projížďku městem Náchod
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Máme tu hezky.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
moje rodné město SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
znám,velice krásné město a okolí!!!SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
také jsem u vás byla, ale už je to dávnoSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak tato pozvánka mě připomněla poměrně dost návštěv této oblasti, byli jsme jak na zámku v Náchodě, tak v Ratibořicích a okoli, ani Dobrošov jsme nevynechali, na Rozkoši se vykoupali, fotečku s "babiččiným sousoším" v albu máme.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles