Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 14.05. 2024
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Největší moravské lázně Luhačovice

13. 10. 2012 | Vaše tipy
Luhačovice jsou krásné město nedaleko Zlína. Nachází se tam největší lázně z Moravy a zároveň 4. největší z České republiky. Jsou proslulé léčbou dýchacího ústrojí, obezity a trávení.

Je zde 6 přírodních pramenů, z nichž je nejznámější pramen VINCENTKA.
Luhačovice znám již od malička, kdy jsme sem jezdívali s rodiči na výlet. Vždy jsme přijeli na místo a udělali si lázněmi hezkou procházku. Musím říct, že se bylo na co dívat. Je tam opravdu krásná příroda, hezké opravené stavby, při pohledu na ně si vždy připadám jako v pohádce. Takhle jsem vnímala Luhačovice, když jsem byla malá. Krásný výlet do pohádkového města. 

moravské lázně LuhačoviceProtože jsem studentkou zdravotní školy, při výběru exkurze jsme shodou okolností zvolili právě pro mě známé Luhačovice. Říkala jsem si, že to tam znám, když jsem tam tolikrát jako malé dítě byla s rodiči. Přijeli jsme do lázní a šli jsme pro mě již známou cestou.
Najednou jsme šli místy, kde jsem to i přes to, že jsem tam tolikrát byla, neznala. Byla to dětská léčebna, což byl cíl naší výpravy se třídou. Moc jsem se tam těšila a taky, že exkurze splnila mé očekávání. Naši třídu prováděla milá paní, která nás na úvod posadila do místnosti, kde nám povykládala veškeré informace o veškerém dění v dětské léčebně. Řekla nám i něco z historie a současného stavu dětské léčebny. Bylo to moc zajímavé. Poté jsme se rozdělili na 2 skupiny a paní nás provedla skoro celou budovou. Na spolužákovi ukázala lázeňský postup, který za pomocí již zmíněné Vincentky pomáhá při rychlé úlevě od rýmy. Následně jsme se mohli podívat i na procedury, které právě podstupovaly děti, no prostě viděli jsme toho hodně a také nás obohatila o nové poznatky a informace.

Byla to skvělá exkurze. Na jednu stranu jsem se vrátila do dětských let a na druhou stranu  mi přibylo hodně informací, které nejenom na střední škole, ale také v osobním životě, určitě zužitkuji.

Anuška22 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Největší moravské lázně Luhačovice:

Největší moravské lázně Luhačovice
Největší moravské lázně Luhačovice
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
prima Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
V říjnu loňského roku jsme tam byli s manželem na prodlouženém víkendu. Za těch pár dnů jsme prošlapali alespoň trochu okolí. Paráda. Určitě to nebylo naposled.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
je tam krásněSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
MAMKA TU BYLA V LÁZNÍCH A BYLA SPOKOJENÁSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
DO lUHAČOVIC JEZDILA MOJE DCERA DO LÁZNÍ VŽDYCKY SE JÍ TAM LÍBILOSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles