MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Několik rad, jak se dostat do formy po bujarém Silvestru

1. 01. 2014 | Péče o tělo
Silvestr a oslava příchodu nového roku - den, na který se celý rok těší řada nadšenců bujarých oslav, velkolepých ohňostrojů a především dokonalé atmosféry, kterou si užíváme se svými přáteli či nejbližšími ve velkém stylu, a to pouze jednou za rok. K silvestrovským oslavám však zcela nepochybně patří hlasitá hudba, mnoho dobré zábavy, nejrůznějších pokrmů a samozřejmě mnoho druhů alkoholu.

Obvykle si na Silvestra dají nějakou tu „štamprličku“ i lidé, kteří alkoholu příliš neholdují. Ve chvíli, kdy je oslava v plném proudu, vůbec nemyslíme na následky svých všemožných kombinací pití a jídla. Bohužel druhý den ráno jen málokdo může říct, že mu není špatně od žaludku a že je schopen dělat i něco jiného než jen nehybně polehávat na gauči u sledování pohádek. A jak se můžeme na Nový rok dát co nejrychleji do formy? Rad a tipů je hned několik:

Několik rad, jak se dostat do formy po bujarém SilvestruPrvním a naprosto nejdůležitějším bodem je ihned po probuzení a dále celý den neustále doplňovat tekutiny, nejlépe ve formě nesycených nápojů. Nejlepší je však pít pouze obyčejnou vodu.

Dalším tipem je lehké jídlo. I když máte pocit, že jakýkoli pokrm je to poslední, co chcete vidět, natož snad jíst, nepodceňujte situaci. Jídlo vám může udělat mnohem lépe, protože žaludek má s čím pracovat. A pokud si dáte kvalitní silný vývar či pravou českou česnečku, určitě neprohloupíte.

Pokud není zbytí a hlava třeští jako střep, jakýkoli sebemenší zvuk vám přijde jako rána palicí těsně u hlavy, netrapte se a sáhněte po léku proti bolesti. Někdo z nás více preferuje procházku po čerstvém studeném až mrazivém vzduchu. Tento nápad určitě také není k zahození, otázkou je, kdo se vzdá teplé postele a vyrazí ven. Odvážnější jednotlivci mají na kocovinu jiný zaručený způsob - sport. Pro mnohé z nás je představa pohybu zcela nereálná, někomu však pořádné „vypocení se“ udělá dobře jako nic jiného.

Pokud člověk není schopen dělat vůbec nic než ležet, ideální variantou, jak se zbavit potíží, je pořádný a důkladný spánek. Silvestrovské oslavy mnohdy končí až nad ránem, a proto se spánkový deficit musí nevyhnutelně dohnat. Nevyspalost totiž může být jedním z hlavních důvodů, proč se cítíte tak mizerně.

Ať už se datum 31. 12. zvrhne jakkoli, jistě pro sebe najdete ten nejideálnější způsob, jak si ulevit a zároveň zpříjemnit Nový rok. Nezbývá než doufat, že se vaše kocovina nebude řídit heslem „jak na Nový rok, tak po celý rok“.

Zdroj: Ibuprofen


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Abych silvesta a podobné bujaré večery přežila ve zdraví, beru si než jdu pít alcostop, který odbourává alkohol z těla, takže další den mi není tak špatně jako když jsem alcostop nebrala..Smajlík můžu už od rána fungovat na 100%
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles