Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nenechte si ubližovat: Mezinárodní den boje proti násilí na ženách

22. 11. 2012 | Zajímavosti
Krav Maga Global a občanské sdružení Rosa uspořádají v rámci Mezinárodního dne boje proti násilí na ženách 25.11. 2012 kurz velmi účinné sebeobrany Krav Maga vedený ředitelem a lektorem centra Krav Maga Global CZ Jakubem Otipkou.

Na akci, která je pro ženy ZDARMA, vystoupí speciální host Renata Kronowetterová, lektorka a spisovatelka.

Mezinárodní den boje proti násilí na ženách

Tradice Mezinárodního dne boje proto násilí na ženách sahá až do roku 1991, kdy se poprvé ženské organizace a občanské skupiny po celém světě zapojily v období od 25. listopadu do 10. prosince (tzv. 16 akčních dní proti násilí na ženách) do společné kampaně, aby společnými silami pomohly obětem násilí a upozornily tak na tento stále rostoucí problém, který se dotýká všech věkových kategorií a sociálních skupin.

Nenechte si ubližovat: Mezinárodní den boje proti násilí na ženáchCílem akcí těchto sdružení byla nejen prevence, ale i snaha prosadit vznik nových či dodržování stávajících právních norem. „Domácí násilí je stále rostoucí problém, ale jeho řešení i přes řadu přijatých zákonů často pokulhává. Společnost před domácím násilím zavírá oči. Proto jsou takové akce, jako Mezinárodní den boje proti násilí na ženách velmi potřebné,“ říká Marie Vavroňová, ředitelka centra Rosa a dodává:

V České republice zažívá některou formu domácího násilí třetina žen, přesná čísla nikdo neeviduje. Například naše centrum řešilo za poslední dva roky 531 případů domácího násilí. A to je jen zlomek žen, které se odhodlaly vyhledat pomoc. Bohužel několik desítek žen je ročně v ČR zavražděno svými partnery v důsledku domácího násilí. Řada žen však bohužel stále umírá zbytečně, jejich vraždě bylo možné zabránit.“
 
Domácí násilí v číslech:

Odhaduje se, že v zemích původní členské "patnáctky" Evropské unie zemře každý rok na následky násilí, kterého se na nich dopustili jejich partneři, 700 - 900 žen. Celosvětově se udává, že každá třetí žena má zkušenost s domácím násilím.

Kurz Krav Maga:


V rámci Mezinárodního dne boje proti násilí na ženách, který celosvětově pod záštitou OSN připadá na 25.11., se mohou všechny zájemkyně o kurz sebeobrany přijít seznámit se základními technikami Krav Maga do centra SC Sparta v Letňanech, kde lektoři připravili bohatý program.

Specifické techniky a taktika pro ženy, základy prevence a deeskalace, teorie bezpečného chování, osobní růst či mentální technika, to vše a mnohem více si mohou odnést ženy každého věku ze speciálního a volně přístupného kurzu Krav Maga.

Krav Maga je velmi účinným nástrojem sebeobrany pro ženy i muže. Každá žena se zvládne naučit velmi jednoduše základní techniky, které jí pak mohou pomoc třeba právě v prostředí, kde dochází k domácímu násilí. Někdy to může i zachránit život,“ říká Jakub Otipka.      

Vstup
pro všechny zájemkyně je v Den boje proto násilí na ženách ZDARMA.
Kurz proběhne od 14.00 do 18.00 hodin v SC Sparta Letňany.
Pro účast je nutné se předem zaregistrovat na: Krav Maga.

Zdroj, foto: Krav Maga

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle