8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nohy jako pírko

9. 08. 2009 | Nemoci
Odstranit celulitidu, ulevit oteklým nohám, zrychlit odbourávání škodlivin a toxických látek, zabránit vzniku křečových žil. To vše dokáže lymfodrenáž. Tato metoda je přirozená a lékařsky zdůvodněná. Je nejen účelná, ale navíc velice příjemná a relaxační. Chcete-li být se svým tělem zadobře, přečtěte si něco o této metodě. A hlavně ji vyzkoušejte!

K čemu slouží lymfatický systém

Lymfatický (mízní) systém tvoří cévy a uzliny, které jsou úzce spojeny s krevním oběhem. Z tenkostěnných kapilár, které tvoří přechod mezi tepnami a žilami, prosakují do tkání bílkoviny a jiné látky. Jelikož bílkoviny s sebou strhávají vodu, působí jejich přítomnost ve tkáni hromadění vody, tzn. otoků. Funkcí lymfy (mízy) je vyloučit bílkoviny a nečistoty z oběhu a zabránit jejich hromadění ve tkáních. Součástí lymfatického systému jsou i uzliny, Nohy jako pírkokteré plní funkci filtrů a tvoří přechod mezi povrchovým a hloubkovým lymfatickým systémem. Pokud dojde k poškození lymfatických cév úrazem, operací, infekcí apod., nemá potom lymfa kudy proudit a hromadí se v podkoží za vzniku otoků (edémů). V daném místě je rovněž snížena imunita, což vede k infekcím a zánětům žil.

Co je to lymfodrenáž

Lymfodrenáž je speciální masáž, která má za úkol obnovit a zvýšit oběh lymfy. Lymfatický systém totiž nemá svoji pumpu. Jestliže nepracuje, zůstávají nečistoty ve tkáních, hromadí se tuk a vzniká pomerančová kůže a otoky. Pomocí cíleného masážního tlaku a směru je možné lymfu aktivovat a dosáhnout odplavení škodlivin z těla ven.

Může být ruční nebo přístrojová. Ruční masáž provádějí speciálně vyškolení lékaři a sestry – lymfoterapeuti. Používá se k tomu speciální hmatová technika. Přístrojová lymfodrenáž je založena na přerušovaném stlačování končetiny a vytváření tlakové vlny, která podpoří jak lymfatický, tak i žilní systém. Provádí se jednou nebo dvakrát týdně. Je vhodná i jako preventivní terapie u lidí vystavených dlouhému stání, u zaměstnanců v obchodě, v dopravě apod.

U kterých potíží se lymfodrenáž používá

    - vrozená postižení mízního systému
    - postižení mízního systému vlivem úrazu, operace, zánětu a ozáření
    - otoky způsobené trombózou
    - revmatické otoky
    - otoky po zánětu žil, chronická žilní nedostatečnost
    - terapie bércových vředů a křečových žil

Kdy se lymfodrenáži raději vyhněte

    - otoky způsobené onemocněním srdce, jater, ledvin
    - akutní virové nebo bakteriální onemocnění
    - akutní žilní onemocnění

Čtěte také:
Křečové žíly trápily už Kleopatru
Do sukně i s křečovými žilami

Zdroj: Křečové žíly.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Na trhu je špičkový výrobek - detoxikační náplasti , které pomáhají čistit tělo od toxického odpadu. Snižují hladinu toxinů a těžkých kovů cirkulujících v lymfatickém a krevním oběhovém systému. Tím zlepšují metabolismus a napomáhají odolnosti a obranyschopnosti organismu.
Ze všech stran jsme neustále bombardováni znečišťujícími látkami z okolního prostředí i toxiny v naší potravě a nápojích. Tyto látky se v našem těle průběžně ukládají. Pokud se z něj neodstraní, mohou se stát toxickým odpadem, který se v těle hromadí a přispívá ke vzniku různých nemocí a mozkových dysfunkcí. Nahromaděný toxický odpad má sklon narušovat všechny soustavy organismu, a tím činit tělesné orgány, klouby a tkáně náchylnými k zánětům. Jakmile začnou mikroorganismy, které vyvolávají zánět bujet, nemoc se začne rozvíjet. Když odpadní látky v našem těle dosáhnou určité hladiny, mohou způsobit únavu, neklid, mozkové a nervové obtíže i další zdravotní problémy.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles