MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nová sezóna, nové JÁ

28. 03. 2019 | Krása
Probouzení po dlouhém zimním spánku do kvetoucího jara nemusí být vždycky jednoduchý proces. Je čas dopřát svému tělu regeneraci nejen vnější, ale i vnitřní. Odneste zimní kabáty do čistírny a vrhněte se do jara. Připravili jsme pro vás seznam tipů a triků, jak načerpat potřebnou energii nejen ze slunce, ale i z jídelníčku.

Zkuste to se snídaní


Po nepříjemném probuzení v podobě drnčení budíku je jídlo to poslední, na co myslíte. Zkuste si ale ze snídaně udělat příjemný rituál a naladit se na pracovní den. Doplníte si energii, stabilizujete hladinu krevního cukru a tím potlačíte chuť na nezdravé jídlo během dopoledne. Skvěle vás nastartují ovesné vločky s ovocem a javorovým sirupem. Vločky jsou bohaté na vlákninu a probiotika (prospěšné živé bakterie). Pokud vločky přes noc namočíte, budou tzv. fermentované a ještě lépe stravitelné. Můžete je namočit do vody, kokosového mléka nebo kefíru. Přidejte na ochucení skořici, badyán a vanilku. Kaši zakryjte fólií a nechte do rána odstát. Po probuzení kaši dozdobte a vychutnejte si snídani, která vám mimo jiné sníží vysoký krevní tlak a pomůže při problémech se zažíváním a při hubnutí.

čištění pletiNejsou bublinky jako bublinky


Když se řekne bublinky, většina z nás si vybaví pohodu se sektem v ruce. Ale co sycené nápoje? Obsahují oxid uhličitý, který má špatné dopady na zažívání, ale také na činnost dalších orgánů. Bylo zjištěno, že sycené nápoje zvyšují krevní tlak a negativně působí na ledviny, které ve zvýšené míře vylučující společně s vodou i minerální látky. Pokud už sáhnete po perlivé vodě, vyhněte se příchutím a dodržujte doporučenou denní dávku, která je pouze jeden litr. Dejte si raději vodu z kohoutku a dochuťte ji citronem, malinou nebo okurkou.

Zelenina


Nejlepší zelenina je čerstvá, o tom nelze polemizovat. Ale kde ji pěstovat, když nevlastníte zahrádku? Úspěšným pěstitelem můžete být i na balkóně. Pořiďte si pár truhlíků a závěsných květináčů. Krásně vypadá záhon z palety a nezabere tolik místa. Pěstovat můžete vše od rajčat, paprik, salátů, bylinek až po ovocné keře.

Máte byt bez balkónu? Nevadí, vzpomeňte si, když jste musela do školy nosit ve vatičce semínko, ze kterého se potom vylouplo například osení na Velikonoce, a zkuste pěstovat bylinky v kuchyni. Nejenže budete mít vždy po ruce čerstvou zeleninu, ale budete si stoprocentně jisti, že není nijak chemicky ošetřena.

Zázračná nať


Málokdo ví, že mrkvová nať je hotový zázrak. Posiluje imunitní systém a obsahuje velké množství antioxidantů, které pomáhají chránit sítnici. Díky vysokému podílu draslíku snižuje riziko infarktu a mrtvice. Detoxikuje organismus a přispívá k pročištění ledvin. Ještě váháte? Natě můžete přidávat do salátů, polévek nebo jimi dozdobit jednohubky. Dají se také usušit a používat jako běžné bylinky.

Náš tajný tip – pesto z mrkvové natě:

Smíchejte 3 hrsti mrkvové natě, 6 lžic olivového oleje a stejné množství parmezánu se 2–3 stroužky česneku, lžící citronové šťávy, 3 lžícemi piniových oříšků a 2-3 listy máty. Vše vhoďte do mixéru a rozmixujte.


Vnější očista


Co s pletí, která je po zimě hodně unavená a pohled do zrcadla není úplně optimistický? Pravidelné čištění je základ. Po zimě potřebuje i pokožka vašeho těla velkou dávku regenerace a na to je ideální tělový peeling. Vyrobte si vlastní domácí body scrub. Nejznámější a nejrychlejší je z mleté kávy, ale co takový dýňovo-medový peeling? Uvařte dýni a smíchejte ji s medem. Pokud si chcete dopřát pořádný obrušovací efekt, přidejte i trochu kávy. Peeling používejte podle typu vaší pokožky. Normální pokožce stačí peeling 1x týdně, mastnější pokožce 1x za 5 dní a u suché pokožky prodlužte interval až na 1x za 3 týdny.

Zlehka do kondice


Pokud přes zimu cvičení moc nedáte, nepřepalte start s vidinou plavkové sezóny. Základem je pravidelný pohyb, i kdyby to byla ranní procházka pro kávu cestou do práce. Už deset tisíc kroků denně uvidíte v podobě pevnějších nohou a lepší kondice. Pokud si kromě procházek naordinujete i zákaz výtahu, při výšlapu do schodů zapojíte tolik svalů, jako při komplexním posilování – zapojíte svaly nohou, břišní svalstvo i paže.

Zdroj, foto:  FOREO


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !