Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

O kurzech korálkování

29. 03. 2010 | Zajímavosti

V současné době zažívají velký rozmach všechny kreativní techniky a mezi ně patří i korálkování. Pro ty, co se nechtějí trápit hledáním technik a postupů na internetu a v knihách, jsou určeny kurzy korálkování nebo honosněji řečeno kurzy výroby bižuterie.


Zeptali jsme se lektorky Drahomíry Darí Fejtkové jak kurzy korálkování probíhají a co všechno se na nich můžete naučit. Kreativní kurzy jsou určeny všem, co rádi něco tvoří. Často mají účastnice obavy, že kurz nezvládnou, ale průměrně zručný člověk kurz bez problémů zvládne. Korálkování je milá činnost, která vede k vytvoření dárečku pro sebe nebo své blízké. Takový malinký roztomilý dáreček, jistě ocení každý.


hvezdickaCo můžete samotným korálkováním vytvořit? Podívejte se na Jednoduché náušnice s ebenovým dřevem nebo na Sponky do vlasů s motivem kytiček .


Samotné kurzy korálkování můžeme rozdělit na individuální a skupinové. Pak je z hlediska zkušeností můžeme rozdělit na začátečníky, mírně pokročilé a pokročilé. Dále se pak kurzy mohou rozdělit i podle technik, které se na kurzu vyučují. 


Skupinových kurzů se obvykle účastní 8-10 osob. Kurz trvá 4 hodiny. Na začátečnickém kurzu se dozvíte, jaké nářadí se v korálkování používá. Seznámíte se s různými druhy komponentů, které se při výrobě bižuterie používají. Z kurzu si odnesete hotové šperky (dva náhrdelníky, náušnice a náramek). V kurzech pro mírně pokročilé a pokročilé se vyučují další techniky navazující na kurz pro začátečníky.


Cena skupinového kurzu bývá v rozmezí 400-500 Kč za osobu, v ceně kurzu je vždy zapůjčení nářadí a veškerý použitý materiál. Individuální kurzy mohou probíhat v učebně nebo i u vás doma a náplň kurzu je nutné si předem domluvit s lektorkou, rozsah takového kurzu je 4-8 hodin. Cena individuálního kurzu se pohybuje v rozmezí 1000-1500 Kč.


zelene-perlickyDrahomíra Darí Fejtková je pražská návrhářka bižuterie a lektorka individuálních i skupinových kurzů korálkování pro začátečníky i pokročilé a všech technik s korálky souvisejícími. Paní Fejtková píše návody na výrobu bižuterie pro časopis Korálky, Chytrou Ženu, Český kutil a jiné internetové servery. Převažujícím materiálem v její tvorbě je sklo Swarovski. V televizním pořadu „Rady ptáka loskutáka“ představila techniku kumihimo, touto technikou předváděla výrobu vodítka na psa. Je autorkou a koordinátorkou charitativního projektu Korálek ke korálku.


Pokud se chcete naučit vytvářet krásné dárečky pomocí techniky Korálkování, inspirujte se článek Vyrob sama: Jednoduché náušnice s ebenovým dřevem nebo zkuste své štěstí v kurzech korálkování.


Zdroj: Dari.cz


Dari - čtenářka



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku O kurzech korálkování:

O kurzech korálkování
O kurzech korálkování
O kurzech korálkování
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Korálky mám doma z doby kdy jsem ještě dělala doma pro Jabloneckou byž. a myslím,že krásný šperk udělám i bez kurzu.Ale lidé z města kteří nemají tolik práce jako my z vesnice to určitě ocení.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Obdivuji všechny, kteří dokáží kreativně tvořit a zejména jejich trpělivost a zručné ruce. Jen ty kursy opět tahají z lidí peníze. Kdo si to může dovolit?
Obrázek uživatelky
profil
Pekné.
Obrázek uživatelky
profil
Korálkování, výroba bižuterie, pěkná zájmová činnost.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles