Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Obora Mstišov

30. 11. 2011 | Česká republika
Obora Mstišov a zámeček Dvojhradí se nachází v severních Čechách, okres Teplice, nedaleko městečka Dubí, pod které Mstišov také spadá.

Součástí obory Mstišov je dnes už bývalý lovecký zámeček Dvojhradí, který byl vystaven roku 1703. Obora byla roku 1945 zcela zničena a zrekonstruována a obnovena byla v roce 1974. Oborou protéká potůček.

V oboře jsou zvířata jako - jeleni, daňci, divoká i domácí prasata, pštros, kachny, srnky, králíci, ptáci a jiná zvířátka. Obora Mstišov se nachází uprostřed lesa, a tak zvířata, i když vlastně žijí v zajetí, mají obrovské výběhy a přístup do lesa.

Zvířátka jsou ochočena, a tak je možné je krmit z ruky a dokonce si je i pohladit. Do obory chodíme několikrát do roka a vždy je to pro nás zážitek. Vstupné do obory je deset korun, ale můžete dát i více. Přímo v oboře si můžete zakoupit uschlé pečivo pro krmení zvířátek, pytlík pečiva stojí dvacet korun, ale my si nosíme vždy vlastní.

Pečivo střádáme a když máme velké množství, jedeme do obory.
Zvířátka uvítají hlavně děti, které je mohou krmit z ruky a pohladit je. U každého výběhu je informační tabulka, kde je popis zvířete, odkud zvíře pochází, kolika let se dožívá, a když jde o výběh, kde je jen jedno zvíře, je tam i rok narození.

Za návštěvu stojí také zámeček Dvojhradí, který se nachází přímo v oboře. V zámečku si můžete dát zvěřinové specialitky, ale i klasické minutky. Prostředí zámečku je velice příjemné, a dokonce se zde nachází koutek pro děti.

V areálu zámečku jsou dětské koutky, kde je pískoviště, prolézačky, skluzavka, malinkaté dřevěné domečky, hopsadla a podobně. V oboře je možné zamluvit svatební obřad, k němuž jsou v oboře určena místa jako je třeba altánek. Konají se zde také nejrůznější akce pro děti, grilování selat, ale můžete si zde zařídit i rodinnou oslavu.

Tento výlet je spíše pro všechny z okolí Teplicka a Ústecka, ale pokud budete mít cestu a hledat příjemné posezení a restauraci, určitě to stojí za to.
Návštěva v oboře je možná po všechna roční období, vždy se ale mění otvírací hodiny, proto je dobré si předem zjistit, od kolika hodin je otevřeno. Pro děti je asi zajímavější letní období, kdy zvířata mají mláďata.  

Lipsas - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Obora Mstišov:

Obora Mstišov
Obora Mstišov
Obora Mstišov
Obora Mstišov
Obora Mstišov
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
ale od nás daleko..
Obrázek uživatelky
profil
je lákavá, taková zvířátka v okolí blízko nemáme, ale je to trochu z ruky...
Obrázek uživatelky
profil
známe,jsme z UL, je to tam pknýSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík...
Obrázek uživatelky
profil
Pro nás je to daleko, ale přeji vám, že si to můžete užít.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles