Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Oči v ohrožení! Dejte si pozor na modré světlo

29. 09. 2022 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Nepříjemný pocit, suchost, rozmazané či zamlžené vidění a neschopnost zaostřit. Přesně to jsou signály, kdy vám vaše oči dávají jasně najevo, že toho mají dost. Pokud je neposlechnete, „přitvrdí“. Dostaví se bolest, a nemusí to skončit jen u nich. Ozvat se mohou záda, krk či hlava. Výjimkou není ani tlak ve spáncích či na čele. Pořád to nestačí, abyste jim věnovali pozornost? Pak vězte, že necháte-li to zajít ještě dál, může se vám časem zhoršit zrak.

Příčiny únavy očí mohou být různé, ale často souvisejí s moderními technologiemi. Práce na počítači, hraní her či sledování televize mají jedno společné a tím je enormní zátěž na oči. Kromě toho, že musí oči čelit potenciálně škodlivému modrému světlu ze slunce, je většina lidí je stále více vystavena ještě umělému modrému světlu z displejů obrazovek a LED světel, které proniká hluboko do oka. Tam dochází k tvorbě toxinů, jež ničí fotoreceptory. Když se k tomu přidá ještě jednostranná zátěž, zaostření na jeden konkrétní bod, odlesky displejů a častá neostrost zobrazovaných věcí na mobilu či obrazovce, nelze se divit, že dříve či později toho začne být na oči příliš.

Oči v ohrožení! Dejte si pozor na modré světlo

Varovné signály, že jsou oči unavené


V takovou chvíli začnou vaše oči dávat nejdříve jemné a později i důraznější varování, že únosná hranice byla překročena. K těm nejčastějším signálům patří únava, rozmazané vidění, podráždění, zarudnutí či neschopnost zaostřit na jeden konkrétní bod. Pokud své tělo nebudete poslouchat a všechny symptomy budete ignorovat, dostaví se bolest – očí a případně i hlavy. Při dlouhodobém zanedbávání počítejte s nepříjemnými následky v podobě zhoršení zraku.



Jak jim rychle ulevit


Proto byste neměli být k signálům svých očí slepí. Jakmile pocítíte první náznaky, udělejte si přestávku a na chvilku práci na počítači přerušte. Na suché oči vám pomohou zvlhčující kapky do očí. Skvělá je i krátká procházka na čerstvém vzduchu. Ta vzpruží nejen oči, ale i mysl. Také si dejte pozor, aby místnost, ve které pracujete, byla dostatečně osvětlena. Pokud monitory příliš září do potemnělého prostoru, je na čase rozsvítit.
Naturevia OptiVizin Blue


Dlouhodobá péče se vyplatí


Ač tyto rady pomohou, jsou jen chvilkovým řešením a problém se opět brzy vrátí. Tím hlavním, co můžete pro své oči udělat, je, že jim dodáme správnou výživu. Všechny potřebné látky jsou obsažené v přípravku Naturevia OptiVizin Blue. Tento doplněk stravy obsahuje pořádnou porci luteinu, zeaxantinu, omega3 a zinku s vitaminem A. Právě lutein a zeaxantin vytváří makulární pigment, který působí jako vnitřní ochranné sluneční brýle, jenž pronikání modrého světla minimalizují. Tělo si je však nedokáže vytvořit samo. Aby makulární pigment dostával potřebnou výživu, je nutné mu je v dostatečném množství dodávat ve stravě. V tom pomůže právě tento přípravek, jenž je ve veganských měkkých kapslích. Látky, které jsou v něm obsažené, společnými silami udělají vše, aby nám pomohly zachovat dobré vidění co možná nejdéle.

Oči máte jen jedny


Myslete na to a zbytečně je nepřetěžujte. Před monitorem seďte jen po nezbytnou dobu a dělejte si pravidelně přestávky (ideálně každých 20 minut). Máte-li volno, nechte mobil ležet na stole a věnujte se jiné své oblíbené činnosti. Pokud vyrazíte ven, mějte ho v kapse či batohu. Oči si užijí více, když budou zaostřovat na stromy, květiny či ptáky, a hlavně tato změna jim prospěje.   





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já již osmým rokem pracuji v kanceláři u PC, a opravdu jsem oči řešil (naštěstí žádný větší problém). Zaregistroval jsem, že nedokáži na dálku zaostřit tak, jak mi to šlo dříve. Jeden čas jsem používal i kontaktní čočky, ale asi po roce jsem toho zanechal. Začal jsem se o oči starat očními kapkami a celému tělu obecně jsem začal dopřávat více zeleniny a ovoce v syrovém stavu. Nevím, jestli je to lepší, ale horší díky Bohu určitě ne.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík---Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles