Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Okolo Bílého Labe do Labského dolu

18. 06. 2013 | Česká republika

Špindlerova bouda je ideálním výchozím místem pro spoustu turistických tras. Na Špindlerovu boudu je nejlepší se nechat vyvézt autobusem nebo taxíkem, leží ve výšce 1198 m n. m.

Čekáme na autobusové zastávce, předešlý autobus nám ujel před nosem. Po chvíli přijíždí taxík, a jelikož se nás na odvoz sešlo více, tak neváháme a jedeme. Odtud vedou 3 cesty. První cesta vede vlevo po cestě česko-polského přátelství k bývalé Petrově boudě, na Dívčí a Mužské kameny, Sněžné jámy, Violík, Tvarožník, Svinské kameny. Druhá vpravo cestou česko-polského přátelství přes Polední kameny, Sněžku na Pomezní boudy. A třetí nejlehčí a plná kaskád a vodopádů přes boudu u Bílého Labe Weberovou cestou zpět do Špindlerova Mlýna. Postupně si projdeme všechny místa, dnes si vybereme procházku kolem Bílého Labe.

Od Špindlerovy boudy vyrážíme po žluté značce kolem Vojenské zotavovny Malý Šišák – dnes Lužická bouda. U Erlebachovy boudy stojí od roku 2007 kaple sv. Františka z Assisi a vedle něho kamenný betlém. S Josefovou boudou tvoří hotelový komplex pod horou Malý Šišák, k nimž patří dřevěné penzióny se jmény.

Bílé LabePo necelých třech kilometrech dojdeme k místu, který rozděluje cestu na dvě trasy. Buď se dá pokračovat po žluté stezce a tím projít celou Čertovu strouhu od jejího začátku k boudě u Bílého Labe nebo projít pěšinou vpravo na konec Čertovy strouhy a projít třeba jenom část. Celá stezka v Čertově dole má 2,5 km. My jdeme pěšinou a na jejím konci se dáme vlevo do Čertova dolu. Na stezce po chvíli dojdeme k vodopádu, u kterého postavíme pár kamenných věží. Jsou tu dva informační panely a letní informační srub. Jsou zde i zbytky kovárny, ale k nim už nedojdeme, u druhého můstku se vracíme zpět. Pokud budete na stezce ostražití, možná taky uvidíte ještěrku vyhřívající se na sluníčku. Stezka vede II. zónou KRNAP a je přístupná pouze v létě.

Ještě než dojdeme k chatě, si všimnu hezkého vodopádu. Kluci si sednou u cesty a odpočívají, zatímco my se snažíme zachytit co nejvíce fotek a záběrů na kameru.

U chaty U Bílého Labe zastavíme na občerstvení a odpočinek. Poté se vydáme Weberovou cestou po modré značce z kopečka a po asfaltce kolem vodopádů,  kaskád a peřejí. Mnohokrát zastavíme, k některým vodopádům je horší přístup a tak cesta ubíhá pomalu. Ani ne v polovině Weberovy cesty dojdeme k dětskému hřišti, a jelikož jsou zde různé houpačky a prolézačky, zastavíme zde. Až se kluci dostatečně vyřádí, pokračujeme v sestupu kolem Bílého Labe. Potkáme poměrně dost lidí, kteří jdou proti nám, hádáme, proč raději cestu neobrátí.

Konečně jsme u rozcestníku U Dívčí lávky, pokračujeme k informačnímu středisku v Labském dolu a odtud k dolní stanici na Medvědín. U sjezdovky na terase občerstvení kluci objeví ze dřeva vyřezaného Krakonoše a chtějí se s ním vyfotit.

Do Špindlerova Mlýna dojdeme navzdory častých zastávek poměrně brzy a tak se zkusíme vypravit na bobovou dráhu. Musíme se ptát na cestu, která míří do kopce. Na bobovou dráhu si zakoupíme vstupenky a poprvé vyzkoušíme, jaká je to zábava. Může se jezdit i s dětmi, jen se musí jet o něco pomaleji.

Trasa měří 10 km.

Piskotik - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Okolo Bílého Labe do Labského dolu:

Okolo Bílého Labe do Labského dolu
Okolo Bílého Labe do Labského dolu
Okolo Bílého Labe do Labského dolu
Okolo Bílého Labe do Labského dolu
Okolo Bílého Labe do Labského dolu
Okolo Bílého Labe do Labského dolu
Okolo Bílého Labe do Labského dolu
Okolo Bílého Labe do Labského dolu
Okolo Bílého Labe do Labského dolu
Okolo Bílého Labe do Labského dolu
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
moc pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Znám, moc se mi líbí krajina, čtivý moc hezký článek, samozřejmě krásné fotkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezky napsáno a náhderné fotky!SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles