Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Ostropestřec mariánský: Bič na jaterní onemocnění

21. 11. 2021 | BMI kalkulačka
-Komerční sdělení-

Onemocnění jater jsou bohužel velmi nepříjemná a potkat mohou každého z nás. Právě z toho důvodu se vyplatí přizpůsobit svůj jídelníček zdravému životnímu stylu a vsadit na některé doplňky, jež fungují nejen jako prevence, ale i jako případný přírodní lék. Výbornou volbou je bezesporu ostropestřec mariánský. Právě tato rostlina má v lidovém léčitelství dlouholetou tradici. My se podíváme na jeho výskyt, případné možnosti pěstování a další zajímavosti, které s ním přímo souvisejí. Málo jich rozhodně není.

Domovina ve Středomoří


Ostropestřec mariánský: Bič na jaterní onemocněníAno, přesně ve státech Středomoří se tato rostliny vyskytuje. Pěstování v našich podmínkách je poměrně náročné a hned tak by se vám nepodařilo. Stejně tak jej nemáte bohužel šanci najít ani nikde v přírodě podél cesty a podobně. Konkrétně roste hlavně v Malé Asii, případně na Kanárských ostrovech a jiných oblastech. O léčivé síle této rostliny se ví již od starověku. Ostatně tehdy se hovořilo o bylině jako o Kristově koruně. Trny a její vzhled tomu jednoznačně napovídaly. Jinak se ostropestřec mariánský používal také v 17. století proti hadím uštknutím. V současné době kupujete ostropestřec mariánský hlavně v již prefabrikované podobě.

Jaké jsou účinky ostropestřece mariánského?


Tradičně se skloňuje především v souvislosti s jaterními obtížemi. Jednat se přitom může jak třeba o záněty jater, tak i o cirhózu nebo silnější zatížení jater toxickými látkami. Dokáže bez problémů podpořit a zefektivnit regeneraci jater po vysoké zátěži. Určitě není od věci podívat se i na mnohé jiné účinky. Ostatně, když vybíráte CBD olej, také se pídíte po tom, co všechno v pozitivním slova smyslu dokáže.
   

Základní účinné látky byliny


Tvoří jej konkrétně ze 30 % bílkoviny. Zapomenout nelze ani na stejné množství rostlinných olejů. Jinak obsahuje třeba aminokyseliny, histamin, tyramin a mnohé jiné lidskému tělu prospěšné látky. Určitě je třeba shánět co možná nejkvalitnější produkt a sledovat certifikace. Ostatně, když nakupujete cokoli jiného, iso 9001 je zárukou stejně jako jiné certifikáty, že nepořídíte zajíce v pytli.


Zdroj obrázku: Lunov Mykola
/ Shutterstock.com



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !