Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ovoce jako lék - Hruška

30. 07. 2010 | Nemoci

Hrušně k nám zřejmě doputovaly z oblasti za Kavkazem. Obsah vitamínů není nijak závratný; nejvíce obsahují vitamín C, ale zdaleka ne tolik, kolik ho najdeme v našem nejčastějším ovoci – jablku.

Zato nabízejí vysoké množství draslíku, takže se jejich konzumace doporučuje lidem s narušenou rovnováhou tohoto prvku, při poruchách srdeční činnosti a při léčbě diuretiky (léky zvyšující vylučování moči a tedy i draslíku).
Hrušky v sobě mají velké množství vody – až 83 procent, proto jsou vhodným ovocem pro ty, kteří mají problémy s dodržováním pitného režimu. hruskyHrušky čistí střeva, pomáhají při žaludečních obtížích, mají močopudný a žlučopudný účinek. Odvar z hrušek (čerstvých nebo sušených) se dříve podával při horečce nebo zimnici. Méně známé jsou léčivé vlastnosti listů hrušní. Nejlepší jsou sbírané jako mladé.
Odvar z mladých lístků pomáhá rozpouštět močové a žlučové kamínky, je účinný při zánětech močových cest a dezinfikuje močovou soustavu.
Vláknina a křemík jsou příčinou horší stravitelnosti hrušek. Neměly by se najednou konzumovat ve větším množství, zejména večer před spaním.


VYZKOUŠEJTE:
Trpíte lehkou depresí? Dejte si hrušku. Možná se na vašem stavu podepisuje nedostatek kyseliny listové. Hrušky jsou jí bohaté. Víte o jiném léku, který by chutnal tak lahodně jako šťavnatá zralá hruška?


Zdroj: DTEST

Hanka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ten účinek mladých lístků je zajímavý - vyzkouším.
Máme na zahradě hrušku ještě po němcích, má takovou tu kožovou slupku (kdysi jsem viděl reportáž, že se tyto sušily vcelku v takových velkých "sušácích" postavených na zahradě). Normálně je zavařuji, ale oloupané slupky nevyhazuji. Jsou výborné usušené na přípravu čaje. Ten má nádherně skořicovou příchuť Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
mame strom, takze uz nevim co s nimi. koupila jsem kvuli nim susicku a doporucuju - krizalky jsou vyborne!
Obrázek uživatelky
profil
hruškou na depresie, netušila som
Obrázek uživatelky
profil
Nejraději mám hrušky máslovky. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
žlučopudný účinek...Smajlík to jsem ještě neslyšela...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles