Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Plavba pirátskou lodí

6. 04. 2013 | Evropa

Když jsme kupovali výlety, tak třetí a zároveň poslední jsme si v ten den vyhlídli plavbu lodí. Museli jsme spočítat, jak nám vyjde odjezd domů, nakonec termín vyšel na předposlední den a udělali jsme dobře, protože jsme měli krásné slunečné počasí, kdybychom měli výlet o den déle, tak bychom měli slunečno pouze dopoledne a odpoledne zataženo se zákazem koupání.

Na plavbu pirátskou lodí okolo Alanye jsem jela s přítelem. Autobus nás vyzvedl po snídani a dovezl do přístavu v centru. Na loď jsme se nalodili mezi prvními. Měli jsme tak dostatek času si prohlédnout přístav.

Alanya je nejvýchodnějším z oblíbených tureckých letovisek, pohoří Taurus se tu přibližuje k mořskému břehu. Vpravo od přístavu se nachází městská pláž a za ní pláž Keykubat. Lodí se pluje na druhou stranu, ke Kleopatřině pláži.

Plavba pirátskou lodíPři vyplouvání z přístavu jsme měli hezký pohled na hlavní dominantu přístavu, osmihrannou 35 m vysokou Kizilkuli neboli Červenou věž se spoustu otvorů, odkud vojáci stříleli na nepřátelské lodě. Věž je symbolem města, je z červeného kamene. Do Červené věže je vstup za poplatek, uvnitř najdete sbírku zbraní a modely lodí. Pokud budete v přístavu, určitě si udělejte čas na její prohlídku a počítejte s tím, že uvnitř vás čekají vysoké schody (při mé výšce jsem je měla pod kolena). Když loď vyplouvá z přístavu, obepluje nově vybudovaný maják, ke kterému se dá dojít pěšky a i výhled z něj je se bude každému líbit.

Z druhé strany přístavu mezi majákem a Červenou věží jsme stavěli s možností plavání.

Poté jsme pluli okolo seldžucké pevnosti ze 13. století, je obdivuhodná svou krásou a velikostí. Středověká pevnost s hradbami, které měří přes 6 km. Odkud se nabízí pohled na město, pláže a pohoří Taurus. Ke zřícenině hradu se dostanete pěšky nebo městským autobusem. Z nejvyšší části pevnosti je mimořádně pěkný výhled na okolní pláže. Kdysi sloužil tento bod jako místo, odkud byli shazováni k smrti odsouzení vězni dolů ze 120 metrů vysokého skalního srázu. Já jsem pevnost navštívila před sedmi lety a velmi se mi líbila a z lodi je stejně hezká.

Přímo pod hradem se nachází jeskyně Damlatas, jejíž 98% vlhkost prospívá lidem trpícím astmatem.

Pluli jsme okolo skalního mysu s jeskyněmi, které jsou spojeny s historií pirátů.

Když jsme pluli tu samou plavbu před čtyřmi roky, loď zastavila dobrovolníkům, kteří vyšplhali do jeskyně milenců, kterou prošli skrz, tam počkali, než doplujeme s lodí na druhou stranu skály, pak skočili do moře. Tentokrát bylo vše jinak, důvod jsem nezjistila, jen si myslím, že se na místě musel stát vážný úraz.

Když připlujete k jeskyni milenců, tak už vám loď nezastaví, naopak pokračuje a skálu obepluje. Tam teprve zakotví a můžete se dívat na skok ,,piráta“ do moře.

O kousek dál se dělá další zastávka na plavání. Při té první jsem se bála skočit z lodi, při druhé už jsem do moře skočila bez obav. Každá zastávka na koupání trvá 15 – 20 minut. Když jsme se vykoupali v průzračné vodě, vyfotografovali se párkrát i s posádkou. Na zádi lodi se grilovalo maso k obědu a přítel měl možnost si takové grilování vyzkoušet.

Samozřejmostí je dodržování pitného režimu, na lodi jsme měli veškeré nealkoholické nápoje po celý den zdarma.

Po přestávce jsme pluli podél Kleopatřiny pláže a útesů k dalšímu přístavu. Loď zakotvila a podával se oběd, který byl opravdu výtečný a skvěle jsme si pochutnali, porce byly ohromné.

Pluli ještě kousek k výletnímu místu Ulas, zakotvili a udělali si opět přestávku na koupání.

Po přestávce se loď otočila a pluli jsme zpět. Na každé výletní lodi vám po celou dobu plavby pouští hudbu. Nám ještě jako bonus právě při zpáteční cestě na širém moři pustili píseň z Titaniku a na přídi lodi se odehrála show.

Poté jsme už jen pozorovali třpytící se moře od sluníčka, na druhé straně Kleopatřinu pláž. Asi za hodinu a půl jsme se vrátili do přístavu. Po vystoupení na nás čekal rozvoz do hotelu. Každý měl na ruce název hotelu a každý měl jinou barvu. Autobusy rozvážely turisty do určitých hotelů.

Slunečný a teplý den nám vydržel až do večera, tak jsme se spokojení vrátili do hotelu na večeři.

Piskotik - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Plavba pirátskou lodí:

Plavba pirátskou lodí
Plavba pirátskou lodí
Plavba pirátskou lodí
Plavba pirátskou lodí
Plavba pirátskou lodí
Plavba pirátskou lodí
Plavba pirátskou lodí
Plavba pirátskou lodí
Plavba pirátskou lodí
Plavba pirátskou lodí
Plavba pirátskou lodí
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
paráda Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
vypadá to moc přitažlivě, čistě a kultivovaně. Jeli jsme také na výlet na lodi, program a loď i chování posádky- to vše OK, ale vařili, smažili v podpalubí, dost to páchlo a podávali jídlo na plastu, bylo to takové odbyté. Tohle vypadá lépe.
Obrázek uživatelky
profil
na takovém lodním výletě jsme taky byli,bylo to moc hezké.Nedávno jsme si to pouštěli na videu a vzpomínali.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Je to vsetko velmi pekneSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásný výlet, jen tiše závidím. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles