8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podblanický ráj dětí a zábavy

25. 06. 2013 | Vaše tipy
Snad každá máma je šťastná, když vidí, že se jejím dětem na dovolené  líbí. Pokud vám kamarádka doporučí tip na výlet, kde byly její děti nadšené, neváháte. A tak to bylo i u nás. Děti zvířata milují a farma se stovkou domácích zvířat a více než třicítkou hodně neobvyklých atrakcí, byla jasnou volbou.

Velmi mě překvapilo, že na farmě bylo tolik maminek s opravdu malými dětmi, třeba sotva ročními  a čerstvě chodícími. Ti se tam mazlily se zvířátky, přelézaly různé překážky a maminky si trochu odpočinuly. Jako ideální věk k návště je tak od 3 do10 let, kdy už mohou sami jezdit, skákat a dovádět.

Desetiboj pro rytíře

Hned u vstupu obdržíte plánek desetiboje a rozhodčího děláte Vy, rodiče. Poznávali jsme kůže a paroží zvířat, pak větvičky stromů, pírka domácích zvířat, šiškama jsme trefovali do děr, balónkem scházeli plechovky...

jízda na osloviKamenné bludiště

Další částí desetiboje bylo kamenné bludiště, které děti musely zdolat do pěti minut. Na zemi jsou vyskládané velké kameny a z nich viditelné cestičky, kterými děti probíhají a musí se dostat do středu.

Když je osel prostě osel

Další oblíbenou atrakcí jsou jízdy na ponících a oslících. Čekali jsme s dětmi u ohrady a už se k nám blížil, jen se nám zdálo, že si oslík dělá, co chce a jde, kam chce. Na hřbet neposedy jsme raději vysadili staršího syna, pro malou holčičku by to naklepávání asi nebyl takový zážitek. Po chvíli se rozjeli a osel svoji oslí neposlušnou jízdou pokračoval. Paní se po minutně vrátila, zvíře naštvané, ale syn šťastný, že ho řídil. Osel se pak zasekl a už nikam nešel, ani dopředu, ani dozadu. Byl to prostě osel. Ještě že byl v zálože poník, na tom se obě děti projely, dcerka dokonce chtěla odpoledne ještě jednou!

Nejoblíbenější atrakce

Jednoznačně vyhrálo skákání dětí z keltského hradu do slámy. Pro slabší povahy rodičů to není, když vidíte tříleté dítě, jak se nadšeně vrhá z výšky dvou metrů. Nad slámou viselo ještě lano, po kterém děti mohou lézt a padat zpět do slámy. No řekněte, nezkusili byste to také?
Další nej sklidila obří trampolína - je to taková veliká nafukovací polokoule zabudovaná v zemi. Když skáčete na jedné části, tak svými skokem odpérujete toho, co stojí kousek od vás. Pro jednoho asi nuda, ale jakmile se tam sejde více dětí, tak je o zábavu postaráno.
Třetí nej je pro lanovku: dva sloupy spojené lanem a na něm kladka se sedátkem. Dítko nasedne na jedné zvýšené straně a řítí se k druhému sloupu, kde se zhoupne a jede ještě kousek zpět.

Močálníci a pokladmočálníci

Až na samém konci farmy je les, kde žijí močálníci a ti, co uschli, spí v korunách stromů – podívejte se do fotogalerie, jaké správné příšerky i jejich domečky tam můžete vidět.
A když budete s dětmi pozorní, třeba jako my si odveze z Farmy Blaník kromě báječných zážitků, také nějaký poklad na památku.

Zahajte prázdniny na Farmě Blaník!

Oslavte začátek prázdnin v sobotu 29. června od 10 do 18 hodin na Farmě Blaník u Vlašimi. Zažijete tady řadu netradičních atrakcí: výstup pravého Blanického rytíře, svatbu a křty zvířat, veřejný trénink koní, či prodej krajových produktů. Děti navíc mohou po celý den hrát zábavnou hru Blanický desetiboj, při kterém budou rýžovat zlato, hledat blanický poklad, jezdit na pony nebo oslovi, či podniknou cestu pod tajemnými Močálníky. Rovněž se mohou zúčastnit soutěží v hledání čtyřlístků a napínavím gumoběhu. Vítězové budou pasováni na Blanického rytíře a získají zajímavé ceny, včetně rytířských přileb, volňásků do Farma-parku, kde najdou většinou domácích zvířat, se kterými se děti mohou hrát, některé hladit a krmit a na konících, oslících či ponících si zajezdit a udělat si na ně řidičák a další hezké ceny. Kromě toho si děti mohou zaskákat na obří trampolíně, v nafukovacím či dřevěném hradu, skákat do sena, sjíždět na lanovce, případně využít několika desítek dalších atrakcí. A večer vás čeká velký táborák s opékáním buřtů a lampionový průvod k druidovi s laserovýma očima a za strašidelnými hejkaly.

Ubytování v luxusu i pro nenáročné

Pokud by se vám jeden den na tolik zážitků zdál být málo, můžete se tady dokonce ubytovat. Mají tady romantické ubytování od luxusních apartmá, přes dvoulůžkové pokoje s přistýlkou až po levnou turistickou ubytovnu. Venku je vyhřívaný bazén a Relax-centrum a především zde výborně vaří v restauraci U Mančalů, na kryté terase, v Zahradní restauraci a velice dobře se najíte i v levném občerstvení ve Farma-parku.

Zdroj, foto: Farma Blaník


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Podblanický ráj dětí a zábavy:

Podblanický ráj dětí a zábavy
Podblanický ráj dětí a zábavy
Podblanický ráj dětí a zábavy
Podblanický ráj dětí a zábavy
Podblanický ráj dětí a zábavy
Podblanický ráj dětí a zábavy
Podblanický ráj dětí a zábavy
Podblanický ráj dětí a zábavy
Podblanický ráj dětí a zábavy
Podblanický ráj dětí a zábavy
Podblanický ráj dětí a zábavy
Podblanický ráj dětí a zábavy
Podblanický ráj dětí a zábavy
Podblanický ráj dětí a zábavy
Podblanický ráj dětí a zábavy
Podblanický ráj dětí a zábavy
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
2Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
1Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ta Bílá mi chybí, otevřu poslední komnatu a balím Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
co ten převlek na bílouSmajlík no jo už je konecSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Bílá paní Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles