Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podzimní wellness v Hévízu

28. 08. 2020 | Evropa
-Komerční sdělení-

Léto končí a začíná podzim. S podzimem přichází spousta viróz a sezónních nemocí. Je vhodné toto roční období věnovat posílení imunity, relaxaci a odpočinku.

Pokud máte ještě dny volna, věnujte tento čas návštěvě lázní. Zvolte například ty maďarské, v Hévízu.

Hévíz disponuje termálním jezerem, které je co do rozlohy největším termálním jezerem v celé Evropě a největší biologicky aktivní termální jezero vulkanického původu na světě. Voda je v zimě 23-25 °C teplá, v létě dosahuje až 33-38 °C a obsahuje sloučeniny síry, radia a nerostných látek. Na dně jezera leží asi 7 metrů silná vrstva rašeliny, která je též bohatá na organické a anorganické látky a využívá se k léčbě. Proto si mimo samotného koupání v jezeře můžete zarezervovat v hlavní budově lázní různé další lázeňské procedury, jako jsou masáže, oxyterapie, bahenní zábaly, koupele, včetně slavné zátěžové, balneoterapie, pitnou kúru a další.

Termální a minerální voda lázní Hévíz má příznivý vliv převážně na tyto problémy:

HevízRevmatické obtíže, onemocnění nervové soustavy a oběhové soustavy, nemoci pohybového ústrojí plus rehabilitace a preventivní programy, žaludek a trávicí obtíže, gynekologická onemocnění, kožní onemocnění.

Lázně jsou vhodné i pro prevenci sportovců. Romantické prostředí lázní vyhledávají také páry, které spojí zdravotní přínos s posílením partnerských vztahů. Málokoho totiž dokáže nechat chladným. Krásu jezera podtrhují též jezerní růže, kvetoucí na jeho hladině od léta do listopadu. Květ tohoto indického rudého leknínu se dostal i do erbu městečka Hévíz.

 

Lázeňské a wellness služby nabízí i jednotlivé penziony a rodinné vily v okolí lázní. V každém si lze zajistit masáž, ve většině z nich ale také bahenní zábal z jezerního bahna. V některých obchůdcích si lze balíčky bahna zakoupit také domů, kde ho prohřáté můžete aplikovat dle potřeby.

Odvážíte si tak nejen vzpomínky a zážitky, ale také zdraví v balíčku.  

 

Většina hotelů a penzionů nabízí také plavecký bazén a sauny. Ty jsou k dispozici i v lázních Hévíz, a to jak finská, tak infra a parní sauna. Lázně jako takové nabízí i kosmetické služby.

 

Po absolvování lázeňských procedur nepohrdněte typickými maďarskými zákusky v okolních cukrárnách a kavárnách. Pokud dostanete chuť na něco ostřejšího, každé úterý, čtvrtek a sobotu se tu koná vyhledávaný farmářský trh, kde to mimo jiné voní domácími klobáskami, sýrem či pálenkou.

 

Pro zamilované je zde zvláštní tip!

Lázně vám mohou zajistit oslavu vašeho svatebního dne včetně veškerých služeb v prostorách lázní. V případě zájmu nebude chybět ani projížďka limuzínou.

Bude se jistě jednat o neopakovatelný a úchvatný den, na který nikdo ze svatebčanů nezapomene.


čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Podzimní wellness v Hévízu:

Podzimní wellness v Hévízu
Podzimní wellness v Hévízu
Podzimní wellness v Hévízu
Podzimní wellness v Hévízu
Podzimní wellness v Hévízu
Podzimní wellness v Hévízu
Podzimní wellness v Hévízu
Podzimní wellness v Hévízu
Podzimní wellness v Hévízu
Podzimní wellness v Hévízu
Podzimní wellness v Hévízu
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles