Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie v akci 43: Cyklista na útěku, tajná zbraň, sousedské spory a mnohem víc

25. 10. 2021 | Televizní tipy
Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Příběhy z každodenní policejní praxe, ať už se jedná o drobné přestupky, ale i větší konflikty nebo podezření z trestných činů, přináší divákům pořad Policie v akci. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést, i jako návod na to, v jakých situacích se na muže zákona obrátit. Jiné příběhy vyvolávají úsměv. Jsou i případy, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvést na služebnu.

Nejlepší případy tohoto týdne:


Malý cyklista

Na linku 158 volá vyděšený Pavel Beránek, který oznamuje zmizení svého syna, trpícího autismem. Chlapec se zřejmě vydal po vlastní ose na kole a rodiče jej zoufale hledají. Společně s hlídkou je do terénu vysláno hned několik policejních jednotek, avšak naši policisté směřují vyslechnout rodiče a porozhlédnout se v okolí domu manželů Beránkových. Na místě se tedy setkávají s oznamovatelem Pavlem Beránkem a jeho ženou Věrou. Oba jsou zmizením syna otřesení, přesto tvrdí, že v momentě, kdy k případu povolali policii, raději zůstali doma a syna tam čekají, kdyby se vrátil.

Policie v akci 43: Cyklista na útěku, tajná zbraň, sousedské spory a mnohem vícZdůrazňují, že autistické dítě není schopno samo vyhodnotit běžné situace a může být venku dezorientované. Hlídka s rodiči obchází dům a zahradu, ohledávají místo, aby se ujistili, že dítě skutečně z pozemku odešlo a není přítomno někde v okolí. Poté s rodiči nasedají do auta a jedou projet blízké okolí. Zastaví u blízké nádrže, kam rodiče s chlapcem chodí na procházku. Na protějším břehu stojí chodci, kteří je upozorňuí na chlapce, který jel na kole a choval se zvláštně. Pohodil kolo do křoví a šel na druhou stranu. Vyděšeného chlapce policisté s rodiči po chvíli najdou. Matka ho rychle uklidní a vydávají se k domu.

Pistole pod matrací

Na tísňovou linku policie volá žena kvůli tomu, že si neví rady se svým synem. Právě našla v jeho pokoji velké množství drog a neví, co s nimi má dělat. Policisté přijíždějí na místo, kde je čeká rozklepaná oznamovatelka. Vede je do pokoje a ukazuje jim pytlíčky s konopím, které po pokoji našla. Říká, že se jí syn zdál divný a že našla po jeho odchodu v chodbě pytlík s trávou na zemi, tak mu prohledala věci. Pak zvážní ještě víc a říká, že jim musí ukázat ještě něco, ale nechtěla to říkat do telefonu. Nadzvedne matraci a pod ní leží pistole. Žena říká, že neví, jestli je to maketa nebo skutečná zbraň, že to nepozná, je si ale jistá, že její sedmnáctiletý syn nemá zbrojní průkaz. Když se syn vrátí, pokusí se utéct, policisté ho ale chytí.

O drogách tvrdí, že nejsou jeho, schovali si je k němu kamarádi. Přiznává, že si dá občas trávu, nic víc. Tvrdí, že se pokusil utéct, protože má z policistů prostě strach. Matka je zoufalá. Ptá se ho, co to má být pod matrací. Syn ze sebe dělá hlupáka, ať se ho ptá matka nebo policisté… Když mu policisté pistoli ukáží, dělá, že neví, kde se tam vzala. Matka mu oznamuje, že dnešním dnem pro něj končí pohodový život, že jí došla trpělivost a dá ho do diagnostického ústavu. Syn přijde s historkou, že je to pistole otce jeho kamaráda, o něhož se kamarád bál, že by se mohl zastřelit, protože trpí depresemi, a tak si ji syn u sebe schoval. Nadiktuje policistům adresu svého kamaráda i jeho otce. Policisté chlapci zabaví trávu… Lustrací zjistí, že pistole je skutečně psaná na muže, jehož jméno chlapec udal… Odváží si ho s sebou na stanici, aby s ním mohli udělat podrobný zápis.

Na televizních obrazovkách se 25. 10. v 16.50 objeví další premiérové díly Policie v akci. Sledujte příběhy plné policejních zásahů i napětí. Každý všední den. Na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles