Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie v akci 38: Putovní ukradené kolo, spousta emocí, muž v kufru a mnohem víc

20. 09. 2021 | Televizní tipy
Policie v akci si nevydechne. Také v tomto týdnu bude řešit mnoho zapeklitých případů. Například kradené kolo, které budou muži zákona hledat, hned několikrát změní majitele. V zástavě se ocitne kradený mobil. Také najdou v kufru auta muže, který tam rozhodně nemá co dělat. Ztratí se a policisté naleznou dobrou kamarádku jedné z oznamovatelek. A dojde i na podivný rozchod, u kterého bude policie asistovat.

Nejlepší případy tohoto týdne:


Kola za kradený mobil

Dispečer přijímá hovor, kdy na linku 158 volá okradený muž, Emil Krátký, že mu bylo odcizeno kolo v hodnotě třiceti tisíc. Uvádí, jak se celá situace odehrála, a vysvětluje, že mu po zloději zůstal mobilní telefon. Oznamovatel hlídce sděluje, že chtěl prodat své kolo na internetu. Podal inzerát a následně se sešel se zájemcem, s mužem, který se mu představil jako David Bednář. Emil uvádí, že ale neví, zda šlo o jeho skutečné jméno, jelikož si jej nijak neověřoval. Zájemce si chtěl kolo vyzkoušet, a tak na místě zanechal mobilní telefon jako zálohu a z místa na kole odjel. Emil pak popisuje, že chvíli poté, co muž odjel, mu v ruce zazvonil svěřený telefon.

Policie v akci 38: Putovní ukradené kolo, spousta emocí, muž v kufru a mnohem vícNa druhé straně se pak ozval nějaký muž s tím, že mobil zanechal v autobuse na sedačce, nebo neví, kde jej jinde mohl ztratit, a že mu děkuje za to, že telefon našel – a chtěl se s ním domluvit na jeho předání s tím, že se mu i finančně odvděčí. Emil uvádí, že mu tedy hned došlo, že byl o své kolo okraden, a do zástavy mu byl svěřen zcizený telefon, o čemž spravil i muže na telefonu, proto zavolal na linku 158. Zároveň policisty informuje, že majiteli telefonu uvedl svoji adresu, aby si pro telefon přijel. Emil pak ještě na svém telefonu ukazuje policistům fotografii kola, kterou má v inzerátu, a podává popis kola i číslo evidenční, které je unikátní.

Policisté vezmou oznamovatele Emila Krátkého na podání vysvětlení. Následně ho vyzvou, aby zkontaktoval majitele telefonu a předal jim ho, aby jej mohli informovat o dalším postupu. Emil tedy zavolá na číslo, ze kterého se mu původně ozval majitel telefonu, a znovu mu vysvětlí celou situaci, která nastala, že jeho mobil nejspíš odcizil nějaký David Bednář, pokud se tak jmenuje, a nechal jej jako záruku Emilovi, kterému následně ujel s kolem za třicet tisíc. Emil pak podává telefon policistům, kteří telefonicky poučí majitele mobilu, ať se také dostaví. Tento muž, Adam Brázda, pak policisty informuje o tom, že je již na cestě a bude u nich za pár minut.

Policisté tedy mezitím s Emilem sepíšou vše potřebné ohledně kola, jeho popisu, popisu pachatele atd. Za několik minut na místo dorazí postarší muž, Adam Brázda, který popisuje, že i myslel, že nechal telefon někde v dopravním prostředku a že si není vědom, že by mu jej někdo snad ukradl, ale možné to je. Předá policistům své nacionále a policisté ho informují o dalším postupu. Emil pak předává majiteli telefonu jeho přístroj. Poté nemají policisté tedy na místě již co více dělat a odjíždějí.

O několik hodin později volá opět poškozený Emil, ale s informací, že své kolo našel. Uvádí, že si je dle evidenčního čísla naprosto jistý, že se jedná o jeho kolo, a žádá o opětovný příjezd policie, jelikož kolo je přiděláno řetězem, a on se k němu nemůže dostat. Hlídka zjistí, že kolo je opravdu připevněné zámkem k zábradlí. Vzhledem k tomu, že je podle evidenčního čísla kola evidentní, že se jedná o věc pocházející z trestné činnosti, musí začít řešit, jak přeštípnout zámek, druhá hlídka přiveze pákové kleště, zámek přeštípne a kolo i přes nelibost původního majitele, Emila Krátkého odváží pryč, jelikož je předmětem vyšetřování a slouží jako důkazní předmět.

Chvíli nato přijde na linku 158 další oznámení od jiného muže, Marka Spáčila, o odcizení kola. Po příjezdu policejní autohlídky, která před několika desítkami minut řešila odvoz právě kola, pocházejícího z trestné činnosti, na místo se ukáže, že Marek Spáčil toto kolo koupil v nedaleké hospodě od kamaráda za pět tisíc korun. Policisté tedy vyráží do nedaleké hospody, kde objeví zfetovaného, opilého mladíka, Davida Budku, což je jeho pravé jméno. Zjistí, že všechny peníze stihl utratit za sebe i kamarády, dokonce nemá ani na zaplacení, přizná se, že našel mobilní telefon, ale trvá na tom, že za kolo zaplatil.

I kdyby to tak bylo, dopustil se zatajení nálezu. David je flegmatik, ale rozhodně trvá na tom, že nic neprovedl a že zaplatí třeba příště, utahuje si i z policistů, aby byl frajer před kamarády. Policisté u něho při ohledání a ztotožňování najdou i trochu marihuany. Kamarád, Marek Spáčil, který si kolo koupil, se vzteká, že ho oklamal, že nemá pět tisíc ani kolo, a ještě policajti rozstřihli matce nový zámek a ona si nebude mít zítra jak zamknout kolo vlastní.

Na televizních obrazovkách se 20. 9. v 16.50 objeví další premiérové díly Policie v akci. Sledujte příběhy plné policejních zásahů i napětí. Každý všední den. Na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !