Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pomoc, deprese!

9. 03. 2012 | Péče o tělo
Také už se těšíte, jak si konečně užijete jara? Pozor, konec zimy s sebou nemusí přinést jen více slunce, tepla a rozkvetlé květiny. Na někoho může padnout jarní únava nebo dokonce i deprese...

Cítíte se stále unavená, nevyspalá, ať se snažíte jak chcete, nic Vás nebaví, náladu máte stále na bodě mrazu? Pokud se jedná jen o jarní únavu, mohly by Vám ji pomoci překonat následující tipy :

Nadopujte se vitamínem C, a to nejlépe v jeho přírodní formě - jezte hodně pomerančů nebi grapefruitů, kiwi, červenou papriku a další druhy ovoce nebo zeleniny, na které právě dostanete chuť.

Choďte hodně do přírody - potřebujete totiž kyslík! Prospěje to nejen Vám, ale i Vašim dětem, které si také určitě rády užijí jarní sluníčko. Máte-li zahrádku, pusťte se do jejího zvelebování - nejen pocit z dobře vykonané práce, ale zejména endorfiny produkované Vaším tělem při fyzické námaze, Vám určitě pozvednou náladu.

Hodně pijte - nejméně 2 - 3 litry vody nebo bylinného čaje denně. Pomůžete tak svému organismu při jarní očistě vyplavit škodlivé toxické látky.

Sejděte se s kamarádkou - i když se Vám zrovna nikam nechce a raději byste byla pořád zalezlá doma. Děti nechte na chvíli doma manželovi nebo babičce - uvidíte, jak pookřejete na duši.

Udělejte si doma jarní výzdobu - děti Vám rády pomůžou a Vy budete určitě veselejší při pohledu na pestré truhlíky s jarními květinami za oknem a květináčem se svěžími bylinkami.

Co když je to deprese...

Není náhoda, že právě v jarním období ( a také na podzim ) se objevují v ordinacích psychiatrů lidé s depresivními stavy častěji než jindy.
Jak se jarní deprese projevuje? Podle lékařů patří mezi její příznaky skleslá nálada, smutek nebo ztráta zájmů či potěšení téměř ze všech obvyklých činností nebo zábav, únava, vyčerpání, nespavost, stavy úzkosti, strach, neopodstatněné napětí, nesoustředěnost, nechutenství nebo naopak sklon k přejídání, podrážděnost, nerozhodnost, pocit zhoršené paměti, ranní probuzení dvě a více hodin před obvyklou dobou, kolísání nálad v průběhu dne a převaha obtíží v ranních hodinách. V těžších případech je charakterizována především beznadějí  (nemocný má pocit, že mu nic nevychází, že jeho současná situace je zoufalá ), bezdůvodnými obavami, pocitem méněcennosti. Selhává v práci, přestává se o sebe starat - má zanedbaný zevnějšek, ženy se přestávají líčit, nekomunikuje s okolím, je apatický.

Je to dědičné

Jestliže se deprese objevily u někoho z Vaší rodiny, dejte si raději pozor a v případě pochybností o svém zdravotním stavu se nechte včas vyšetřit.  Toto onemocnění je totiž dědičné. Čím více nemoc zanedbáte, tím déle ji pak bude nutné léčit. Pokud Vaše potíže trvají déle než 2 týdny, obraťte se na svého praktického lékaře nebo rovnou na psychiatra.


speedyy58 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Milé dámy, mám toho s Vámi více společného než se může na první dojem zdát. Moje babička měla psychitrickou nemoc. Měla schizofrenii její máma depresní psychózu. Já mám sociální poruchu uzkostně vyhýbající poruchu a známky agorafobii? Je těžké s tím žíti. Nění moc velká důvěra v lidi. Celou tu dobou před seboou jsem neviděl. Co jsem měl před nosem. Asi jsem měl obrovské štěstí že vůbec žiji. Poslední dobou trpím depresemi. Není na koho se obrátit. Lidi kolem mě jsou nespolehlivé a myslí jenom na sebe. bezohlednost. Já si myslím, že je možné s depresí něco dělat. Doktoři ordinují léky a nic o vás nevědí. Já se zajájm o hodně věci. Jediný člověk co může pro vás udělat jsem já a Vy sami. Spolehat se na doktota nepomůže. Nasadí vám citelec, nezabere a jste v háji. Větší riziko zhoršení psychického stavu plus zařívací potíže dokonce i známky migrény po proděla trombóze mozkového splavu ( většinou u uživatelek HAK): Mígrénu zhoršují právě SSRI. potíže se spánekem nejsou taky žádnou výjimkou.
Obrázek uživatelky
profil
Článek je velmi zajímavý a poučný díky za něj speedyy58, mě se tohle netýká a jsem velice ráda, také souhlasím s Krůtou co napsalaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
bez pomoci psychiatra to opravdu nejde,znám to z vlastní zkušenosti
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík je to hrozná nemoc - někdo to nemůže pochopit, ale musí se léčit
Obrázek uživatelky
profil
Asi budu mluvit trochu mimo. Měla jsem kamarádku,která byla toho názoru, že nemoci si vsugerováváme a lze to překonat silou vůle. Stejný přístup uplatňovala u svého syna, kterému diagnostikovali schizofrenii. Prášky jsou blbost, nic ti není. Až vzal nůž a mámu zabil...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles