Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Poodhalte tajemství kvalitního spánku

6. 08. 2009 | Péče o tělo
Kvalita spánku je nejen odrazem psychické pohody či dobrého zdraví, ale i kvality našeho pelíšku. Do jakých peřin se tedy zachumlat a jaký polštář vybrat, abyste nedopadli jako princezna na hrášku?

Teplo z přírody


Jak moc vás má peřina hřát, určuje nejen vaše zimomřivost, ale i teplota v ložnici. K nejhřejivějším materiálům patří ovčí rouno. Je výjimečné pro schopnost udržet hřejivost, i když pojme 30 % vlhkosti z okolí. Bohužel časem slehne až na polovinu. Jako polštář je tedy nepoužitelné, na přikrývky se hodí. Lehčí a trvanlivější obdobou je velbloudí srst. Prachové peří je také dobrou volbou, pokud nejste alergičtí. Navíc se péřový polštář i peřina dají dobře tvarovat a jsou pro spánek velmi pohodlné.

Tajemství dutého vlákna


Poodhalte tajemství kvalitního spánkuLedními medvědy se inspirovali výrobci dutých vláken. V polyesterovém vlákně je kanálků několik. Čím více, tím je materiál hřejivější, ale také dražší. Na české zimy bohatě stačí 4 kanálky. Přikrývky z dutého vlákna jsou lehounké, vyrábí se různě silné pro léto a zimu a existují i různé varianty se vzduchovými mezivrstvami. Peřiny z dutého vlákna však nejsou tak poddajné jako ty péřové. Pokud chcete zůstat u syntetických materiálů, je vhodnou alternativou tzv. líná pěna.


I peřiny potřebují péči


Při volbě peřin vezměte v úvahu, kdo v nich spí. Malé děti, které se občas pomočí – pak je praktické, aby se peřiny daly prát doma. Zůstanete-li u péřových peřin, je nezbytné, aby byly ušity z kvalitního, hustého plátna. Jinak se vám prašnost v bytě nesmírně zvýší. V jakékoli posteli s jakýmikoli peřinami je až 100krát více roztočů než jinde v bytě. Jak s nimi zatočit? Důležité je časté praní při teplotě nad 55 °C. A to v dostatečném objemu vody, aby se vyplavily nejen jejich výkaly, ale i šupiny naší kůže, jimiž se živí.

Ty pravé peřiny mají být nejen pohodlné, ale nikdy nesmí způsobovat zdravotní problémy. Ceny těch kvalitních se mohou vyšplhat i ke čtyřem tisícům, ale nevyplácí se na nich šetřit. A rozhodně nepodceňte častou a důkladnou údržbu.

Zdroj: Dobrý spánek.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Nyní se preferuje duté vlákno. Zatím nemáme.
Obrázek uživatelky
profil
Já s tátou máme deky z ovčího rouna a děti duté vlákno.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles