Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Poodhalte tajemství kvalitního spánku

6. 08. 2009 | Péče o tělo
Kvalita spánku je nejen odrazem psychické pohody či dobrého zdraví, ale i kvality našeho pelíšku. Do jakých peřin se tedy zachumlat a jaký polštář vybrat, abyste nedopadli jako princezna na hrášku?

Teplo z přírody


Jak moc vás má peřina hřát, určuje nejen vaše zimomřivost, ale i teplota v ložnici. K nejhřejivějším materiálům patří ovčí rouno. Je výjimečné pro schopnost udržet hřejivost, i když pojme 30 % vlhkosti z okolí. Bohužel časem slehne až na polovinu. Jako polštář je tedy nepoužitelné, na přikrývky se hodí. Lehčí a trvanlivější obdobou je velbloudí srst. Prachové peří je také dobrou volbou, pokud nejste alergičtí. Navíc se péřový polštář i peřina dají dobře tvarovat a jsou pro spánek velmi pohodlné.

Tajemství dutého vlákna


Poodhalte tajemství kvalitního spánkuLedními medvědy se inspirovali výrobci dutých vláken. V polyesterovém vlákně je kanálků několik. Čím více, tím je materiál hřejivější, ale také dražší. Na české zimy bohatě stačí 4 kanálky. Přikrývky z dutého vlákna jsou lehounké, vyrábí se různě silné pro léto a zimu a existují i různé varianty se vzduchovými mezivrstvami. Peřiny z dutého vlákna však nejsou tak poddajné jako ty péřové. Pokud chcete zůstat u syntetických materiálů, je vhodnou alternativou tzv. líná pěna.


I peřiny potřebují péči


Při volbě peřin vezměte v úvahu, kdo v nich spí. Malé děti, které se občas pomočí – pak je praktické, aby se peřiny daly prát doma. Zůstanete-li u péřových peřin, je nezbytné, aby byly ušity z kvalitního, hustého plátna. Jinak se vám prašnost v bytě nesmírně zvýší. V jakékoli posteli s jakýmikoli peřinami je až 100krát více roztočů než jinde v bytě. Jak s nimi zatočit? Důležité je časté praní při teplotě nad 55 °C. A to v dostatečném objemu vody, aby se vyplavily nejen jejich výkaly, ale i šupiny naší kůže, jimiž se živí.

Ty pravé peřiny mají být nejen pohodlné, ale nikdy nesmí způsobovat zdravotní problémy. Ceny těch kvalitních se mohou vyšplhat i ke čtyřem tisícům, ale nevyplácí se na nich šetřit. A rozhodně nepodceňte častou a důkladnou údržbu.

Zdroj: Dobrý spánek.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Nyní se preferuje duté vlákno. Zatím nemáme.
Obrázek uživatelky
profil
Já s tátou máme deky z ovčího rouna a děti duté vlákno.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles