Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Posilujeme prací na zahradě

1. 09. 2021 | Fitness
Každému zahrádkáři jsou vždy odměnou plody jeho snažení, ať už jsou to krásné květiny anebo lahodné ovoce a zelenina. Nesmíme však zapomínat na to, že zahradní aktivity jsou také výborným cvičením, kterým posilujeme tělo a zároveň dáváme odpočinout často přetížené mysli. Proto na to, abyste si dali pořádně do těla, nemusíte spěchat do posilovny.

Vybavení a postavení těla při práci


Základem je protáhnout se. V posilovně byste se také protáhli a rozehřáli, nezapomínejte na to ani na zahradě. Předejdete tak nataženým svalům. Chybět by neměl dostatečný příjem tekutin a v případě sluníčka i na pokrývku hlavy a opalovací krém s dostatečným SPF faktorem.
Tak jako v posilovně dbáte na správný postoj těla, platí to i pro práci na zahradě. Budete-li po celou dobu shrbení, tak si spíše uškodíte, než pomůžete a velmi pravděpodobně vás druhý den nebudou bolet „jen“ záda.


Sekání


Chcete-li si dát opravdu do těla, sáhněte po kose. Za hodinu spálíte okolo 400 kalorií a posílíte mezilopatkové svaly, ramena, příční břišní svaly, hýždě, stehna a potrénujete i švih. Při práci s rotačními sekačkami posilujete převážně nohy a pokud nemáte samochodný stroj, tak i ruce. V letních měsících je však příhodné sekat trávu v brzkých ranních hodinách anebo v podvečer, kdy sluníčko ubývá na síle.

Lopota s rýčem a okopávání záhonů


Při práci s rýčem je potřeba nenechávat veškeré břímě na rukách, ale zpevnit i břicho (střed těla) a pomocí správného postoje zapojit i stehenní svaly. Zabrat dostanou ruce, ramena, záda, bříško a stehna. Za hodinu při této dřině můžete spálit až 500 kalorií. To je stejné množství jako za 39 minut kardio boxu! I okopávání záhonů je pěkná makačka. Možná vás ale potěší vědomí, že při něm za hodinu spálíte kolem 200 kalorií, což je stejný počet, jako byste spálili při dvacetiminutovém skákání přes švihadlo anebo uběhli tři kilometry. V boji s motykou proti plevelu zapojujete nejvíce ruce – triceps a biceps.

Zalévání


Máte-li zavlažovací systém, tak vám pravděpodobně zbývá zalít truhlíky a rostliny v květnících. A i to se počítá. Posilování při zalévání tedy záleží na tom, jak daleko musíte chodit pro vodu, jak velké a tím pádem těžké nosíte konve a kolik toho musíte zalít. Dejte pozor na jednostranné zatížení zad, volte proto menší konve a raději jděte pro vodu vícekrát. Při zalévání opět zabírají ruce a ramena. Za hodinku spálíte zhruba 300 kalorií. 

Hrabání


Opět musíme pamatovat na správné držení těla, tedy být narovnaní a mít zpevněný střed těla. Myslete na to, že je důležité se nehrbit a pravidelně střídat strany.


Pár rad na závěr


Při práci se občas protáhněte a odpočiňte si. Jednotlivé aktivity se snažte pravidelně střídat, abyste posilovali více částí těla a nepřetěžovali jen jednu. Při pletí či údržbě záhonů si klekněte, tlačí-li vás kolena, dejte si pod ně karton. Budete-li zvedat něco těžkého, vzpomeňte na zásady bezpečnosti práce. Neohýbejte se, ale spíše si s rovnými zády podřepněte a předmět zvedněte především za pomocí nohou. 

Abyste měli o svém snažení kompletní přehled, zkuste sporttester anebo chytré hodinky, které vaši aktivitu změří a vy tak budete mít přesné povědomí o tom, kolik kalorií při dané aktivitě spálíte.

Zdroj, foto: Robomow


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !