Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pozor, náledí! Naražené kosti se nevyplácí ignorovat

16. 02. 2021 | Nemoci
Česko zasypal sníh, teploty klesají stále pod nulu a na chodnících se tvoří silné vrstvy náledí, které nás umí občas pěkně překvapit. Pokud se vám podařilo ošklivě upadnout a nyní kromě modřin řešíte také nepříjemnou bolest, raději zpozorněte a své problémy neignorujte, radí odborníci.

Naražené nebo naštípnuté?


Ledové nebezpečí číhá na chodnících, okolo zaparkovaných aut, ale také na schodech, kde už pád pěkně bolí. Zákon schválnosti funguje vždy a všude, proto i při nejvyšším stupni opatrnosti nám většinou noha ujede zrovna, když to nejméně čekáme. Co ovšem dělat v případě, kdy se i po několika dnech nemůžete zbavit bolesti kolene, ramene, loktu nebo kostrče, a stále cítíte silné pnutí při každém pohybu?
Základem je včasná návštěva ortopeda. Často se stává, že lidé připisují bolest pouze následkům pádu a automaticky předpokládají, že po pár dnech vše odezní. Nicméně pokud se vaše situace nelepší, ale spíše stupňuje, měli byste rozhodně zajít k lékaři. Stačí jednoduchý rentgen, aby odborník odhalil příčinu a pomohl vám vypořádat se s bolestí.

Potřebujete prohlídku rychle? Vyzkoušejte rezervaci online


Ve všech ordinacích v současnosti posílily moderní nástroje na objednávání a třídění pacientů, ovšem kvůli nebývalému zatížení prosí lékaři pacienty o shovívavost. Vzhledem k tomu, kolik pacientů a zájemců o konzultaci a objednání se snaží každý den dovolat, telefony v ordinacích jsou téměř celý den prakticky stále obsazené, přičemž možnosti zavolání zpět ze strany personálu ordinace jsou natolik omezené, že není reálné vše zvládnout. Bohužel se lékařům kvůli situaci s koronavirem často stává, že pacienti ruší objednané termíny, protože musí jít do karantény, zároveň si rovnou domlouvají náhradní termíny, čímž se systém zaplňuje o to rychleji.

Úrazů kvůli náledí přibývá


Kvůli úrazům na namrzlých chodnících jsou v současné době pohotovosti přeplněné, přičemž musí stíhat i další případy, které nesouvisí pouze s ledovou kalamitou. Při pohybu venku je proto potřeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli podle doporučení meterologů omezit vycházení ven. Mezi typické úrazy patří především, když uklouzneme a snažíme se rukama zpomalit pád, a přibližně polovina zápěstí se potom musí operovat. Lékaři musí v důsledku náledí řešit ale i vážnější problémy jako jsou vykloubená kyčel, zlomené kotníky, zlomené prsty, nebo naražená či nalomená kostrč, jejichž léčba může trvat i několik dalších měsíců.





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !