Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Přemýšlím

12. 05. 2010 | Vaše příběhy

Často debatujeme doma v rodinném kruhu, s přáteli, či na pracovišti, dokonce i s docela neznámými lidmi na ulici o současné ekonomické a politické situaci, všichni svorně nadávají, ale nikdo se nedokáže angažovat, zveřejnit svůj názor, bojí se ještě více než za nadvlády komunistů. Všichni nakonec sklopí hlavy a povzdychnou si, že sami nic nezmohou, pokud se koná nějaká protestní akce, raději zůstanou spořádaně doma, když za někým dojdete s peticí, tak to většinou skončí mořem výmluv.

 

Většina vypráví, že by to chtělo novou revoluci, ale nikdo není ochoten nic dalšího udělat, lidé se začínají smiřovat se skutečností a to není dobře.

 

Marně přemýšlím, jak zburcovat tento národ, aby se přestal chovat jako pštrosi a přestali strkat hlavu do písku, začali používat vlastní hlavu a nenechali se manipulovat masmédii, která masírují většinu. Kdo má v rukou televizi, rozhlas, významné noviny, ten vládne obrovskou mocí a nechápu lidi, že věří všemu, co se jim šikovně servíruje.

 

Co by se muselo stát, aby se lidé začali chovat hrdě a ne jako ponížení služebníčci? Obávám se, že téměř nic, vždyť v naší společnosti se vytrácí morálka, solidarita, každý si hledí pouze sám sebe a pokud se jemu neděje křivda, řídí se heslem: „Nehas, co tě nepálí!“ Pokud se octne ve svízelné situaci, teprve s úžasem zírá, že to nikoho nezajímá.

 

Nikoho nezajímá, že žijí lidé pod hranicí lidské důstojnosti, zaměstnavatelé z nich doslova dřou kůži za pár korun, vždyť dobře vědí, že za bránami je hrůza lidí bez práce a dokonce i na místo skladníka se hlásí i lidé s vysokoškolskými tituly. Tohle již není smutné, ale přímo ostuda, co naše společnost připustí.

 

Opět se pěstuje úplatkářství, známosti, poklonkování…Lékaři klidně uschopní nevyléčené lidi, aby náhodou nebyli sankciováni pojišťovnami a oni nepřišli o své dobře placené prebendy.  Ve školách bují šikana, všichni to vědí, ale kantorům je to šumafuk, odučí si své hodiny, stěžují si na nízké platy  a jak jsou strašně unavení, přece po nich nemůže nikdo chtít, aby ve svém volnu hnuli třeba malíčkem zadarmo.

 

V nemocnicích si může zjednat pořádek pouze pacient, který se nebojí a je schopen se o sebe postarat, bezmocní lidé tiše trpí. Většina zdravotních sester přece nebude dělat podřadnou práci a sanitáři a sanitářky, pokud jsou lidští, nemohou ani při dobré vůli, všechno zvládnout, takže postupně rezignují. Do domácí péče se propouštějí lidé nedoléčení a nikoho nezajímá, že ten člověk si nedokáže sám pomoci. Hlavně všechny především zajímá, zda zaplatil příslušné poplatky, které jsou často postavené na hlavu.

 

A naši páni politici? Plná ústa slov o zadlužení, ale pouze káží vodu a sami pijí víno. Copak oni by si mohli představit, jak žije velká část obyvatel? To ze svých výšin a skandálů opravdu nemohou vidět, natož nám ukázat, jak by vyžili z mála.

 

I ten slavný důchodce z Vysočiny se chlubí, jak skromně a pohodlně vyžije ze starobního důchodu. Z čehopak potom platí školné v elitním gymnáziu Klause ml. Své dceři?  Ptají se obyčejní lidé vůbec na toto? Spíše nadšeně tleskají rozežraným umělcům, politikům, managerům a zlaté mládeži, kteří nevědí, co roupama dělat a vyrábějí jeden skandál za druhým.

 

Kde se dovolat práva? U soudů, nebo policie? Nedejte se vysmát, zkorumpovanější instituce snad již nejsou. Nebo se snad mýlím?

 

Pokouším se zveřejnit svůj vlastní názor, ale pochybuji, že se najde médium, které ho zveřejní, určitě se mi dostane odpovědi, že jejich tiskoviny nejsou na tento styl zaměřená.  Budu k tomuto článku připisovat, kdo všechno odmítl, třeba se najde někdo statečný, jenže to bude někdo tak málo zavedený, že stejně si můj názor vlastně nikdo nepřečte.

 

Vůbec nevolám po návratu komunismu, to ani náhodou!

 

Ale tohle je demokracie, že vyhrávají ti bezohlední sobci?

 

Zdenka58 - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
názoru ještě nikdy nic nevyřešilo. Je to jenom výkřik do tmy. To, co se na politické scéně děje, víme všichni. Příběh ale nenabízí žádné řešení, pisatelka jen vyčkává, co udělají ostatní.
Obrázek uživatelky
profil
Já souhlasím s Daturou, ale také s obsahem článku. Myslím, že autorka chtěla vyjádřit svůj názor na současnost a podařilo se jí to dokonale. Nějaký optimismus bych opravdu neřešila. Optimistický může být člověk v podstatě v jakékoliv situaci, záleží jen na jeho povaze a postoji. Také však neznamená, že optimistický člověk nemůže být nespokojený s tím, co se v republice děje.
Obrázek uživatelky
profil
Odpor jednotlivce nemá naději na úspěch,aspoň že je mír Smajlík Ale pokud se na to cítíte,můžete zorganizovat palácový převrat.Myslíte že by vám poměry dole vadily,kdybyste byla nahoře ??? Teď jsem si teprve všimla,kdo to píše,tak to jo,ale pláčete na špatném hrobě,tenhle "příběh" jste měla poslat třeba do senátu,nebo aspoň do sněmovny,třeba ani netuší,jaké je to v podhradí.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
by vám trocha optimismu prospělaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc rada ctu pribehy na techto strankach,ale ty Vase uz me zacinaji nudit. Vzdyt nic z toho, co pisete vlastne ani neni pribeh, porad si jen stezujete. Zkuste se na svet podivat trosku optimisticteji, urcite by Vam to prospelo.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles