8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rakovník pro milovníky památek

21. 03. 2010 | Česká republika

Rakovník, nevelké město, které však má mnoho co nabídnout. Leží ve Středních Čechách, 60 km západně od Prahy. Ubytování nabízí několik velmi hezkých penzionů a hotelů. Krásy Rakovníka a jeho okolí totiž nestihnete za den.

Pro milovníky památek bude nejzajímavější centrum města, Husovo náměstí, na kterém se nachází například krásná radnice, Chrám sv. Bartoloměje - pozdně gotická stavba z přelomu 15. a 16. století a zvonice z 15. století se dvěma zvony - hlavní zvon patří s průměrem 1,6 metru k největším v republice. Kousek od náměstí stojí dvě brány, Pražská na východ a Vysoká na sever, které byly součástí středověkého opevnění. Další významnou památkou je gymnázium, nejstarší reálka v Čechách. Z dalších památek stojí za zmínku Mariánský sloup, Samsonův dům, židovský hřbitov …

Máte raději sport? I pro vás je Rakovník báječným místem. Můžete si jít zaplavat do bazénu nebo na koupaliště, zahrát tenis, minigolf, bowling, zacvičit aerobic, pilates … A co víc, Rakovník má několik krásných cyklostezek, například na nedaleký hrad Křivoklát.

Kulturní život v Rakovníku taky není vůbec špatný. Můžete zajít do kina, divadla, na koncert, výstavních síní je tu několik. A nesmím zapomenout na Popelku, národní soutěžní přehlídku amatérských divadelních souborů pro děti, která se koná každoročně na podzim.

Máte děti? Mateřské centrum často pořádá akce pro děti, hraje loutkové divadlo, Dům dětí a mládeže má pro děti také hodně akcí. V červnu se můžete zajít podívat do pohádkového lesa, kde děti potkají svoje oblíbené postavičky a užijí si spoustu zábavy.

Okolí Rakovníka je neméně zajímavé. Můžete navštívit již zmiňovaný hrad Křivoklát, hrad Krakovec, Skryjská jezírka, Kounovské kamenné řady, rozhlednu na Mackově hoře, železniční muzeum v Lužné nebo projít několik naučných stezek.

Určitě jsem na hodně zajímavých věcí zapomněla, ale v Rakovníku a okolí si přijde na své každý, určitě přijeďte. 

MissGrinch – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Rakovník pro milovníky památek:

Rakovník pro milovníky památek
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Dobre napísané super článok a pamiatky.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Velice pěkně napsané,,výstižné ,máš 10 bodíků,
Obrázek uživatelky
profil
holka to se Ti povedlo krásně napsat-dávám Ti 10 bodíků.SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík

Holt si šikovná holka!!!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil

zajímavě napsané, si šikovná Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles