Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

KRAJINA DĚTÍ aneb kde si hrají Jů, Hele a jejich kamarádi

13. 12. 2008 | Výchova
Pražská Galerie U Prstenu v Jilské ulici na Starém Městě pražském, která sloužila od svého založení na počátku devadesátých let k prezentaci současného výtvarného umění v oborech malba, socha, grafika a autorský šperk, připravuje ve všech svých výstavních prostorách dlouhodobý projekt s názvem KRAJINA DĚTÍ.

Jedná se o postupnou realizaci  multifunkčního centra pro děti v expozici Stanislava Holého, na jehož zkušenost s monumentální malbou při realizaci dětských pavilonů v japonském Tokiu a kanadském Montrealu chtějí autoři projektu navázat.

Jů a HeleVizuálním základem projektu se stane malířský rukopis ak. mal. Stanislava Holého, jehož  fantaskní svět vytvoří snové prostředí pro zábavné a vzdělávací programy a činnosti pro děti. Členitost prostoru dovolí vytvořit programově oddělené prostoryvýstavní, divadelní, filmový a prodejní, doplněné o stávající kavárnu pro děti i dospělé – a do nich zasadit jednotlivé lektorské programy (výtvarné, hudební, taneční, filmové…), komorní divadelní představení, koncerty, autorská čtení, filmový klub, otevřené dílny... Všechny zmíněné činnosti budou sice zdrojem vzdělání, ovšem hravá forma jistě děti neodradí. Naopak věříme, že zaujmou i rodiče, kteří rádi využijí naší sobotní a nedělní nabídky programů pro rodiče s dětmi. Lektorské profesionálně vedené programy jsou určeny též školám jako doplňková část učiva. Proměnlivé mechanické exponáty v interaktivní a audiovizuální části expozice povedou s návštěvníkem dialog, děti do nich budou moci vstupovat, prolézat jimi, komunikovat s nimi…

Kromě tohoto základního, zábavně vzdělávacího poslání, nabídne centrum i doplňující  činnosti humanitárního charakteru a programy pro handicapované děti.

Krajina dětíPrvní část expozice v prozatímně opravených prostorách přízemního traktu je  přístupná veřejnosti již od 25. listopadu, kdy Loutkoherecká skupina České televize uvedla pro děti MŠ a 1. stupně ZŠ loutkovou divadelní revui „Nebojte se strašidel“. Vstupné pro veřejnost činí 50,- Kč děti, 80,- Kč dospělí. Děti se zde setkají s oblíbenými televizními loutkami Jů, Hele, Mufem a ostatními jejich kamarády.
Filmový klub zahájil svůj provoz také 25. listopadu, promítat bude denně kromě pondělí, vstup zdarma! 18. prosince nabídneme v rámci hudebních programů pro školy  komentovaný poslech hudby  Modesta Petroviče Musorgského „Obrázky z výstavy“ (Kartínky), koncipovaný lektorem a profesionálním hudebníkem Rostislavem Tvrdíkem, členem pražské komorní filharmonie. Vstupné pro veřejnost činí 50,- Kč děti, 80,- Kč dospělí. Vstup do již zrealizované expozice je zdarma.

Ostatní programy  představíme veřejnosti postupně tak, jak budeme schopni opravovat a scénograficky upravovat další prostory. Celé centrum by mělo být k dispozici školám a veřejnosti v březnu, nejpozději v dubnu 2009.  


Více se dozvíte na oficiálních webových stránkách Multicentra.


ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !