Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Roušky mohou způsobit maskné - nový typ akné z roušek a respirátorů

22. 04. 2021 | Péče o tělo
Od roušek a respirátorů jsme si neodpočinuli už víc než rok. Pod ochranou dýchacích cest se ale mnohým často tvoří akné, opary, suchá kůže, či ekzém. Tomu se dá zamezit správnou péčí o pleť. Při dýchání vylučujeme malé kapénky, které způsobují navlhnutí roušky a následně pak zapaření obličeje.

Pokud máte roušku jen na omezenou dobu, jako je nákup či návštěva doktora, nemusí to být takový problém. Máte-li roušku po celou dobu, co jste v práci, nejedná se o ideální situaci. Díky teplu a vlhku se více tvoří bakterie a vznikají i zánětlivá místa. Aknózní pokožka se může velmi rychle zhoršit.

Dalším možným rizikem je tření pleti o roušku či respirátor. Vzniká tzv. mechanické odírání, které se může projevit šupinkami, začervenáním, zaníceními místy až „maskné“. Maskné je nové akné, které vzniká z masky, roušky či respirátoru. Toto akné bohužel zasahuje i jinak bez problematickou pleť

Nepříznivě může působit i změna pH či pokud máte citlivou nebo problematickou pokožku. Větší obtíže mohou očekávat i lidé trpící růžovkou, seboreou či dermatitidou.

Roušky mohou způsobit maskné - nový typ akné z roušek a respirátorůJak tedy pečovat o pokožku?


Čištění: Je prvním a nejdůležitějším krokem v péči o pleť. Čistěte pleť alespoň dvakrát denně, tedy ráno i večer. Vmasírujte čisticí gel, mléko či jiný výrobek do navlhčené pokožky a důkladně opláchněte vodou. Pleť jemně vysušte ručníkem, není vhodné pleť dřít.

Tonizace: Na umytou pleť aplikujte tonikum. Tonikum nejenže pomůže dočistit vaši pleť, ale také zatahuje póry, tudíž se dovnitř nedostanou další nové nečistoty.

Extra péče: Pod pojmem extra péče si můžete představit séra, masky, peeling a jiné. Zde určitě vyzkoušejte pleťovou masku například na bázi jílu, který pokožku zklidní, vyčistí do hloubky a zregeneruje ji. Masku používejte maximálně 3x do týdne.

Hydratace: Posledním krokem je hydratace. Hydratujte nejenom zevnitř, ale i vně pokožky. Zde je vhodnější použít krémy typu voda v oleji než olej ve vodě. Hutnější a olejové krémy nemusí vyhovovat každému, ale lépe chrání pokožku před nepříznivými vlivy.

Pak už zde platí pravidla, která jsou v dnešní době jasná a samozřejmá

Myjte si ruce. Platí hlavně pro případ, kdy si saháte na obličej. Doporučujeme si ruce umýt, než si sednete k práci. Za hodinu si až 25krát sáhneme na obličej.

Mějte čistou roušku/respirátor. Pokud si dokonale vyčistíte ráno pleť a následně na to nasadíte špinavou roušku, je vám vaše pečlivé čištění k ničemu. Čistá rouška rozhodně uškodí méně než ta týden nošená.

Nechte pokožku dýchat. Je-li to možné, sundejte si respirátor a nechte pokožku dýchat.

Relaxujte. Jistě se vám stalo, že když jste byli ve stresu, tak se to projevilo i na vaší pokožce. Ať už pupínky, či suchými místy. Dnešní doba může být velmi stresující. Nezapomeňte si udělat čas na sebe například při dlouhé koupeli nebo skleničkou vína se svým partnerem.

Zdroj: StayBio


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !