Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 07.06. 2024
Dnes má svátek Iveta a Slavoj
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

S dětmi do Kravař

19. 08. 2012 | Vaše tipy

Kravaře jsou to malé městečko u nás, na severní Moravě. Je to 10 km od Opavy, z druhé strany to je kousek do Hlučína. Kdo ještě pořád neví, tak je to právě to městečko, které před lety proslavila jeho rodačka Monika Žídková, když vyhrála ve stejném roce Miss u nás i v Evropě.

A co je na něm tak zajímavého? Milovníky historie jistě přiláká zámek s rozlehlým parkem. Pro ty, kdo chtějí zabavit své menší děti o prázdninách, se vydáme jiným směrem, a to do části Kravaře-Kouty.

Tato část je pro změnu spojena s jiným slavným jménem, a to s trenérem české hokejové reprezentace, se zastupitelem města Kravaře, panem Aloisem Hadamczikem. Ať se o něm píše leccos, jestli je dobrý trenér nebo není, to necháme hokejovým fanouškům. Důležité je, že díky němu Kravaře získaly na přitažlivosti co se sportovního vyžití týče. Díky němu vyrostla na obrovské ploše hokejová hala spolu s aquaparkem. To vše známé pod názvem Buly aréna.

s dětmi do KravařPokud venku není zrovna hezky, děti už se doma u televize nudí, Vy už nevíte, co s nimi, přijeďte. Určitě nebudete zklamáni. Aquapark nabízí rodině s dětmi spoustu vodních atrakcí včetně dvou malých bazénků pro nejmenší děti. V jednom z nich stojí hříbek, ze kterého si děti rády nechávají pršet na hlavu. Určitě neodolají malé klouzačce ve tvaru zajíčka. Se staršími dětmi si můžete vyzkoušet divokou řeku, vodní houpačku a spoustu vodotrysků a bublin, které na různých místech zpestřují zábavu ve větších bazénech. A pokud si potřebujete na chvíli odpočinout, nejvhodnější je vířivka s úžasně teplou vodou. A pro odvážlivce nechybí ani velký tobogán.

Pokud Vaše peněženka zeje prázdnotou a máte pocit, že vstupné pro rodiče s dětmi by bylo neúnosné, zaparkujte před aquaparkem a vyzkoušejte krásné dětské hřiště, které se nachází před hokejovou halou. Nemusíte se o své děti vůbec bát. Nejenže je celý areál oplocený, ale po celé ploše pod všemi klouzačkami, houpačkami, průlezkami je měkká hmota, která nedovolí, aby si Vaše dítko při sklouznutí nebo pádu odřelo kolena. Maminky, prosím, zvolte jinou obuv, než podpatky! Na tomto povrchu byste daleko nedošly a ještě byste Kravařským povrch hřiště úplně zničily. Hřiště je vhodné pro menší i větší děti. Najdete tam houpačky i pro ty nejmenší mrňousky, stejně tak krátké, široké klouzačky a bezpečné průlezky. Stejně tak se zabaví i starší děti při zdolávání vyšších průlezek, ručkování po vysoké tyči nebo klouzání na různě se klikatících velkých klouzačkách. Jako Spiderman si budou děti připadat při zdolávání jakési obří pavučiny.

Máte žízeň? Dáte si kávu? Na hřišti stojí budka s nápoji a nanuky. Uprostřed hřiště jsou zastřešené lavičky a stoly, u kterých můžete posedět. Kolem celého hřiště jsou lavičky, odkud bezpečně na své ratolesti vidíte. Vstup na hřiště je zcela zdarma a můžete na něm strávit kolik hodin jen chcete.

Pokud byste přece jen chtěli utratit pěknou sumičku peněz, pak stačí z hřiště přejít na zcela nový minigolf. Tady už zdarma nezvednete ze země ani míček. Za poplatek (ceník jistě najdete na internetu) si s dětmi můžete vyzkoušet svůj um, kdo z vás bude nejlepší střelec? Minigolf je úplně nově postavený. Všechny hrací plochy jsou pokryty umělým kobercem, po kterých lze chodit. Takže i malé děti mohou hru vyzkoušet, protože mohou po ploše dráhy chodit a hrát třeba z menší vzdálenosti, než budete hrát vy dospělí.

Ať už holdujete vodnímu sportu nebo chcete své děti nechat jen pořádně vyřádit, určitě se přijeďte podívat. Stojí to za to! Já sama tam s dětmi jezdím docela často. A protože to máme s klukem cestou ze školy, občas se na jaře nebo na podzim, jen tak zastavíme na 20 minut, nechám ho párkrát sklouznout, zhoupnout se a hned jedeme domů s lepší náladou. Však koukněte na fotky, uvidíte jen šťastné obličeje. Hezké prázdniny!


Palka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku S dětmi do Kravař:

S dětmi do Kravař
S dětmi do Kravař
S dětmi do Kravař
S dětmi do Kravař
S dětmi do Kravař
S dětmi do Kravař
S dětmi do Kravař
S dětmi do Kravař
S dětmi do Kravař
S dětmi do Kravař
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
a krásné hřiště.Jenže od nás móc daleko.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Deti sa tam môžu dosýta vyšantiť.
Obrázek uživatelky
profil
Hezká pozvánka...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles